Menu
0 Comments

Canonical a anunţat lansarea Ubuntu Phone OS

Compania Canonical aflată în spatele sistemului de operare Ubuntu şi-a ţinut cu sufletul la gură utilizatorii printr-un mesaj postat pe site-ul oficial şi prin care era anunţată o noutate la început de 2013.

Timpul s-a scurs şi noutatea a ieşit la lumină sub forma unui fişier video publicat pe YouTube şi în care fondatorul Canonical, Mark Shuttleworth, anunţa ceea ce mulţi dintre noi intuiam de ceva timp.

Ubuntu intră pe piaţa telefoanelor mobile inteligente cu propriul sistem de operare. Ubuntu Phone OS va putea fi testat în premieră la Consumers Electronic Show din Las Vegas între 8 şi 11 ianuarie, dar şi la World Mobile Congress de la Barcelona, eveniment care este programat în intervalul 25-28 februarie 2013.

Chiar dacă momentan nu a fost anunţat vreun parteneriat cu un producător de telefoane mobile, Mark Shuttleworth se arată extrem de încrezător în proiectul său mobil şi spune că Ubuntu Phone OS va revoluţiona segmentul sistemelor de operare mobile.

Chiar dacă nu avem nicio informaţie oficială în acest sens, un producător de telefoane mobile care ar putea pune Ubuntu OS pe dispozitivele create ar putea fi HTC. Dacă sunteţi atenţi la instalarea sistemului de operare pentru PC veţi vedea că la un moment dat într-un slide de prezentare apare numele HTC. Este doar o presupunere şi nimic mai mult. Există de asemenea alte zvonuri care vorbesc de existenţa unor teste deja efectuate pe Samsung Google Nexus.

Potrivit The Verge, Ubuntu Phone OS este construit pe baza kernelului Linux şi a driverelor care stau la baza mult mai cunoscutului şi folositului Android. De altfel, Canonical a gândit lansarea propriului sistem de operare pentru telefoane mobile în două etape. Mai întâi a lansat în februarie 2012 Ubuntu pentru Android, modalitatea prin care sistemul de operare Ubuntu poate fi accesat direct de pe telefonul mobil printr-o simplă conectare la un monitor.

Reacţiile nu au întârziat să apară după anunţul lui Shuttleworth, iar BBC dedică un amplu material subiectului. Mai multe despre Ubuntu Phone OS şi din partea lui Jono Bacon, Community Manager în cadrul Canonical Ltd.

Mai multe despre Ubuntu Phone OS în filmul de prezentare oficial:

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.