Menu
0 Comments

Ce ne rezervă începutul anului 2013 în materie de sport

2009-01-20 Australian Open Tennis 234

Ca în fiecare an jucătorii şi jucătoarele de tenis dau startul aventurilor în materie de sport pe marile arene ale lumii, iar turneele profesioniste desfăşurate în ţările calde servesc drept încălzire pentru primul  al sezonului, Australian Open de la Melbourne.

Până la marea întâlnire cu tenisul spectacol de la Antipozi luna ianuarie oferă o paletă extrem de bogată în competiţii sportive, cum ar fi sporturi de iarnă, fotbal, snooker, patinaj artistic, sporturi cu motor sau ciclism.

Balul competițiilor majore este deschis de Raliul Dakar, competiție motorizată care continuă tradiția ultimilor ani și programează etape spectaculoase între 5 și 20 ianuarie în Peru, Argentina și Chile.

Campionatul Mondial de handbal masculin se va desășura în Spania între 11 și 27 ianuarie. Din păcate echipa României nu participă la eveniment după ce a fost la startul ultimelor două ediții, Croația 2009 și Suedia 2011.

Maeștrii tacului revin în prim plan pentru un turneu de gală. Mastersul de la Londra programează între 13 și 20 ianuarie opt zile magice la masa verde cu bile colorate.

Luna ianuarie este rezervată în tenis primului turneu de Mare Șlem al anului. Australian Open se desfășoară la Melbourne între 14 și 27 ianuarie. Marele absent va fi Rafael Nadal, dar de pe tablourile principale nu vor lipsi Novak Djokovic, Roger Federer, Serena Williams sau Victoria Azarenka.

Noul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) se deschide cu un clasic al sporturilor cu motor. Raliul Monte-Carlo adună la start între 17 și 20 ianuarie crema piloților și constructorilor implicați în WRC. Nu va lipsi de la marele eveniment nici Sebastien Loeb, multiplul campion mondial care a renunțat în 2013 la programul complet pentru a participa la doar câteva etape.

Sportul rege nu avea cum să lipsească din program și întreaga atenție va fi îndreptată spre continentul negru unde între 19 ianuarie și 10 februarie va avea loc o nouă ediție a Cupei Africii pe Națiuni. Va fi prima ediție în ani impari pentru a nu se mai suprapune cu Jocurile Olimpice de Vară și Campionatul European.

Între 21 și 27 ianuarie capitala Croației, Zagreb, va deveni locul de întâlnire și întrecere al celor mai valoroși patinatori din Europa. Campionatele Europene de Patinaj Artistic îi va ține cu sufletul la gură pe pasionații acestui minunat sport.

Bicicletele se vor pune în mișcare pe 22 ianuarie odată cu prima competiție din calendarul UCI World Tour. Cei mai buni rutieri din lume și-au dat întâlnire între 22 și 27 ianuarie pentru Turul Down Under (Australia).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza