Menu
0 Comments

CNA a oficializat scoaterea posturilor Discovery din reţeaua RCS-RDS

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa de joi scoaterea posturilor Discovery din reţeaua RCS-RDS la două luni de la dispariţia acestor canale din grila operatorului de televiziune prin cablu şi satelit.

Decizia a fost una uşoară pentru cei opt membri CNA, scorul votului fiind de şapte la unu.

Ca urmare a acestei decizii, RCS-RDS şi-a arătat disponibilitatea de a rezilia amiabil contractele cu abonaţii care vor să renunţe la înţelegeri din cauza scoaterii posturilor Discovery, fără plata unor sume compensatorii.

RCS&RDS a scos, în seara de 29 noiembrie 2012, de pe reţelele sale de cablu (2 milioane de abonaţi) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery, care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plăteau în plus o sumă de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază, anunţă Mediafax.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.