Menu
0 Comments

Cum arată grila provizorie a Mondialului de Superbike

Jonathan Rea, Ten Kate Honda

De un lucru suntem cât se poate de siguri în 2013 când vine vorba de Campionatul Mondial de Superbike (WSBK). Vom avea un campion diferit față de 2012 după retragerea din activitate a ”Împăratului Roman” Max Biaggi.

Veteranul curselor pe două roți a decis să agațe casca în cui după terminarea sezonului 2012 și să-și ia adio în glorie de la sportul de performanță.

Locul italianului la echipa de uzină Aprilia a fost luat de francezul Sylvain Guintoli, care va face pereche cu irlandezul Eugene Laverty.

Altă noutate pentru 2013 este revenirea constructorului Ducati cu suport de uzină alături de Allstare. Veteranul Carlos Checa este în aceste condiții favorit la obținerea unui nou succes, dar concurența se anunță acerbă.

Marco Melandri este principalul contracandidat al spaniolului la titlu, fostul vicecampion mondial de MotoGP urmând a concura pentru al doilea sezon consecutiv la ghidonul unei motociclete BMW.

Până la începutul anului 2013 au fost confirmate doar 16 motociclete pe grila WSBK, dar în perioada următoare sunt așteptate pentru confirmare două modele ale echipei Pedercini Kawasaki. Este de așteptat ca la startul sezonului, care va avea loc între 22 și 24 februarie la Phillip Island, să fie anunțate cel puțin 20 de modele.

Vedeți mai jos cum arată grila de start a Mondialului de Superbike la început de 2013:

Aprilia Racing: Eugene Laverty, Sylvain Guintoli

Alstare Ducati: Carlos Checa, Ayrton Badovini

BMW GoldBet Italia: Marco Melandri, Chaz Davies

Kawasaki Racing: Tom Sykes, Loris Baz

PATA Honda: Jonathan Rea, Leon Haslam

FIXI Crescent Suzuki: Leon Camier, Jules Cluzel

Red Devils Roma Aprilia: Michel Fabrizio

Althea Aprilia: Davide Giugliano

MR Ducati: Max Neukirchner

Grillini BMW: Vittorio Iannuzzo

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza