Menu
0 Comments

LG a lansat la CES primul televizor OLED

Concurența de pe piața televizoarelor este una acerbă, iar duelul la vârf între LG și Samsung nu mai reprezintă nicio surpriză pentru nimeni.

Noul televizor OLED produs de LG va putea fi comercializat începând cu luna martie pentru un preț de 10.335 dolari, după cum a anunțat James Fishler, directorul de marketing al companiei în cadrul unei conferințe de presă ținută la CES în Las Vegas.

Designul televizorului cu diagonala de 55 inch a fost dezvăluit publicului la CES 2012, dar producția acestuia a fost amânată din motive obiective.

Alături de acest produs OLED TV model 55EM9700, LG a mai anunțat în urmă cu o săptămână lansarea a două noi versiuni din gama Ultra HD. Este vorba de două televizoare, unul cu diagonala de 65 inch iar celălalt cu diagonala de 55 inch, ambele venind în completarea modelului existent de 84 inch.

Dacă LG a obținut recunoașterea unanimă de a fi primul producător ce lansează un televizor OLED, concurenții de la Samsung nu se grăbesc să dezvolte gama și așteaptă momentul oportun pentru a ieși pe piață cu un produs optim.

Chiar dacă în prezent există doar două companii în lume care pot produce televizoare OLED, primii care au prezentat această nouă tehnologie au fost cei de la Sony pe un ecran de 11 inch. Ulterior compania americană a renunțat la dezvoltarea proiectului cel mai probabil din motive ce țin de costurile ridicate de producție.

Ce înseamnă tehnologia OLED și care sunt avantajele unui astfel de televizor

Televizoarele OLED (Organic Light Emitting Diodes) folosesc o nouă tehnologie de redare a imaginilor, astfel că aparatele din această categorie oferă o claritate mult mai accentuată decât al oricărui LCD sau Plasma existente pe piață.

Avantajale unui televizor OLED față de un LCD sunt mai mult decât reale și se reflectă în calitatea imaginilor, dar și a prețului de achiziție.

Un OLED față de un LCD va avea o rată de refresh mai mare, un contrast superior și o mai mare reproducere a culorilor.

De asemenea unghiul de privire este de aproape 180 de grade, iar televizoarele OLED sunt extrem de ”verzi” din punctul de vedere al consumului de energie. Așadar consumă mai puțin și nu conțin metale grele.

Un alt aspect deloc de neglijat este dat de lățimea extrem de mică a unui OLED, modelul LG EL9500 spre exemplu având o grosime de doar 1.7 mm!

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.