Ciclism

Una caldă, una rece pentru Cavendish în Turul San Luis

Sprinterul britanic Mark Cavendish a avut parte de un debut fulminant în sezonul 2013 alături de noua sa formaţie Omega Pharma-Quick Step.

Cel mai bine cotat sprinter al momentului în plutonul profesionist s-a impus, luni, în etapa inaugurală a Turului San Luis (Argentina), devansându-i pe italienii Sacha Modolo şi Alessandro Petacchi.

Printre rutierii clasaţi în topul zece al etapei de 164 kilometri disputată între San Luis şi Mercedes (164) s-au mai aflat slovacul Peter Sagan (5) şi norvegianul Thor Hushovd (8).

Vincenzo Nibali a încheiat etapa în pluton pe locul 48, Contador s-a clasat pe locul 70, iar Joaquin Rodriguez a terminat pe 135.

Cursa argentiniană a continuat, marţi, cu etapa a doua, Tilisarao – Terraza del Portezuelo (171.4 km), una în care la rampă a ieşit italianul Sacha Modolo.

Echipierul de la Bardiani Valvole-CSF Inox i-a luat faţa lui Cavendish şi s-a impus în faţa britanicului pricinuindu-i acestuia prima înfrângere a anului. Australianul Leigh Howard de la Orica-GreenEdge a completat podiumul.

Alberto Contador a sosit al 77-lea în pluton. Deocamdată nu au fost etape pentru căţărătorul spaniol, care şi-a dezmorţit picioarele în primele două manşe.

Modolo a preluat şi victoria la general în faţa lui Cavendish şi Howard.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza