Menu
0 Comments

Video Tiesto vorbeşte la CNN despre cariera lui şi planurile de viitor

Tiesto este genul de artist care nu mai necesită nicio prezentare. La 43 de ani este o legendă vie a muzicii electronice, dar chiar şi aşa urmărind interviul acordat în cadrul emisiunii Talk Asia de la CNN am descoperit lucruri noi despre DJ-ul şi producătorul olandez. De unde se inspiră, cât câştigă şi ce planuri de viitor are.

Întrebat care este diferenţa dintre el şi ceilalţi DJ prezenţi în acest moment pe scena muzicii electronice, Tiesto a oferit următorul răspuns:

”Ceilalţi au devenit faimoşi pentru piesele pe care le-au creat ca producători, şi abia apoi au început să fie DJ. La mine a fost invers, mai întâi am fost DJ şi târziu am început să produc şi propriile piese. Cred că ştiu să înţeleg foarte bine oamenii şi astfel ştiu ce fel de piese să pun”.

La întrebarea de unde îşi ia inspiraţia pentru seturile pe care le pune în scenă, Tiesto a spus:

”E practic un stil de viaţă pentru mine. Călătoresc pretutindeni, stau la cele mai mari hoteluri, mânânc la cele mai bune restaurante şi întâlnesc mulţi oameni din această industrie. De fiecare dată este diferit. Câteodată pot pune muzică pentru 500 oameni la o petrecere privată, dar altădată pot mixa pentru 60.000 de oameni cum a fost în Miami. De aceea îmi place, că este atât de diferit”.

Chiar şi Tiesto are emoţii înainte de a urca pe scenă.

”Nu este chiar nervozitate din aceea nebunească, dar simţi adrenalina cum pompează”.

Cea mai importantă reprezentaţie pe care a avut-o rămâne în opinia sa la Ceremoni de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena (2004).

”A fost ceva special pentru că evenimentul era în centrul atenţiei întregii lumi. A fost un moment important pentru că de atunci, din 2004 sau 2005, lumea a privit cu alţi ochi acest fenoment al muzicii electronice”.

Nu ar mai mixa niciodată 12 ore aşa cum a făcut-o în trecut.

”A fost un experiment în care am vrut să pun muzică pentru oameni de la 10 seara la 10 dimineaţa, dar nu aş mai repeta pentru că este foarte obositor”.

O zi din viaţa lui Tiesto

”Fiecare zi este diferită. Am avut chiar şi 3-4 petreceri într-o zi. În fiecare zi este altceva”.

Jurnalista de la CNN, una de altfel foarte bine documentată şi cu experienţă, l-a întreba pe Tiesto şi dacă nu este străin de substanţele interzise vehiculate în preajma fenomenului muzical.

”Nu, cu siguranţă nu. Cred că de droguri putem vorbi mai mult în anii 90 şi la începutul anilor 2000. Erau mulţi puşti care luau aşa la spectacolele de hip-hop sau rock. Probabil că aşa stau lucrurile şi la evenimentele noastre. Drogurile fac parte din acest fenomen, dar nu sunt la nivelul de sus.

Reporteriţa ştie meserie şi insistă: ”Dar dintre ceilalţi DJ pe care îi cunoşti?”

”Cred că generaţia tânără de DJ este foarte concentrată pe ceea ce face în muzică şi nu-ţi poţi permite să urci drogat pe scenă”.

Odată lămurita delicata problemă a stupefiantelor, pe care Tiesto a tratat-o cu diplomaţie, mai departe a fost întrebat despre viaţa socială şi dacă are o relaţie (doamnele şi domnişoarele să fie atente).

”Este destul de greu să am o viaţă socială. Mă concentrez asupra carierei şi sper ca din fericire în viitor să fiu mai social. Îmi doresc să am o soţie frumoasă şi copii. Sora mea are copii, prieteni mei au copii. Spre exemplu nu m-aş putea întâlni cu o fată care îmi aruncă bikini pe scenă” (râde).

Tocmai am aflat că Tiesto încasează undeva la 250.000 de dolari pe petrecere, iar anual ajunge la 23 de milioane de dolari numai din muzică. Pe ce îşi cheltuie banii artistul olandez?

”În special pe haine, pe case. Nici nu ştiu câte case am, ar trebui să le număr (râde). Dar am înfiinţat Club Life Foundation pentru a-i ajuta pe cei cu mai puţine posibilităţi”.

Tiesto este ca vinul roşu. Este mai bun pe măsură ce devine mai vechi.

”Sunt ca o sticlă de vin. Muzica pe care o creez acum este complet diferită cu ce puneam în urmă cu cinci ani”.

Viaţă activă pe reţelele de socializare unde are milioane de fani.

”Îmi place Twitter-ul şi încerc să scriu tot ce fac pe Twitter. Acestea sunt instrumente foarte puternice în zilele noastre”.

La 43 de ani mulţi se întreabă cât va mai rămâne Tiesto în activitate.

”Este o întrebare foarte bună. Nu ştiu. Poate fi o lună, pot fi şase luni sau pot fi cinci ani. Eu sunt foarte spontan”.

Ce ar vrea să facă dacă renunţă la muzică.

”Cred că aş fi designer vestimentar. Îmi place moda şi îmi place să fac haine, să îmbrac oameni”.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza