Menu
0 Comments

Zeul Războiului, noul serial coreean propus de TVR din 7 ianuarie

TVR şi TVR HD propune din 7 ianuarie un nou serial istoric coreean de acţiune. Zeul Războiului este un produs marca MBC ce se întinde pe durata a 56 de episoade.

Acţiunea filmului se petrece în timpul Dinastiei Goryeo (918–1392) fondată de Împăratul Taejo. Ulterior de la denumirea acestei dinastii a fost inspirat numele statului modern Coreea.

Personajul principal al peliculei este Kim Joon (actor Kim Ju-Hyeok), un sclav care îşi depăşeşte pas cu pas condiţia şi ajunge cel mai puternic om din stat.

Kim Joon devine atât de puternic încât vreme de 60 de ani conduce statul Goryeo în numele Împăratului a cărui poziţie este una mai mult onorifică.

Din punct de vedere istoric Kim Joon  este reţinut ca liderul rebeliunii Sambyeolcho de la 1258 care a dus la înlăturarea de la putere a lui  Choe Ui, al patrulea descendent al influentei familii Choe.

Personajul Kim Joon se conturează relativ greu. La început prezentat în rolul călugărului budist Musang, devenit ulterior Kim Joon, personajul central al filmului se ridică în umbra lui Choe Woo, fiul cel mare al Excelenţei Sale Choi Choong-Hun, conducătorul de facto al Goryeo.

Eliberat din sclavie în urma unei sângeroase competiţii, Kim Joon devine soldat în armata personală a lui Choe Woo şi ia parte la lupta decisivă dintre Choe Woo şi fratele mai mic al acestuia, vicleanul Choe Hang.

Pe fondul ameninţării venite la nordul peninsulei coreene dinspre mongolii lui Ghingis Han, cei doi fraţi Choe tranşează lupta pentru întâietate şi Choe Woo obţine puterea cu sprijinul ascuns al tatălui său, dar şi cu ajutorul inteligenţei lui Kim Joon.

În afara disputelor politico-militare, filmul urmăreşte şi relaţia dintre Kim Joon şi Wol-Ah, cea alături de care şi-a petrecut copilăria la templul budist, pe de-o parte, şi relaţia lui Kim Joon cu Choi Song-Yi, fiica lui Choe Woo.

Aceasta se îndrăgosteşte de Kim Joon deşi era promisă lui Kim Yak-Sun, dar Kim Joon este doar un sclav. Cum ar îndrăzni să aibă asemenea aspiraţii?

Dar problemele lui sentimentale nu se opresc aici, Wol-Ah dovedindu-se mai mult decât o ”soră” pentru el. Între cei doi apar tot felul de obstacole, poziţiile lor la curtea lui Choe Woo atrăgându-le simpatia unora şi invidia altora.

Cum va reuşi Kim Joon să rezolve problemele militare în contextul în care nu şi-a rezolvat în primul rând chestiunile personale?

Produs de reţeaua sud-coreeană MBC în 2011, God of War a rulat în Coreea de Sud între 11 februarie şi 15 septembrie 2012 cu două episoade pe săptămână a câte 70 minute fiecare.

La TVR şi TVR HD filmul va fi transmis de luni până vineri în două episoade a 40 de minute fiecare în intervalul orar 17:40-19:00.

Vedeţi mai jos trailerul oficial al serialui Zeul Războiului:

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.