All Star Game 2013: Echipele de start şi avancronica

Untitled

A 62-a ediţie All Star Game, meciul stelelor baschetului din NBA, se va disputa duminică noapte (ora 3 în România), iar din echipele de bază nu vor lipsi vedetele Kobe Bryant sau LeBron James.

Chiar dacă a pierdut ultima întâlnire din NBA cu Miami Heat şi implicit cu LeBron James, Kobe Bryant s-a bucurat şi în acest an de cele mai multe voturi primite din partea fanilor.

Starul lui Los Angeles Lakers a fost ales 1.591.437 de suporteri pentru a juca în al 15-lea All Star Game consecutiv, ajungând la egalitate cu Jerry West, Karl Malone şi Shaquille O’Neal pentru cele mai multe apariţii la rând în marele meci dintre conferinţe.

Ales MVP al meciului în patru rânduri (2002, 2007, 2009 şi 2011), Bryant l-a depăşit în 2012 pe Michael Jordan la numărul de puncte marcate în All Star Game.

Echipa Vestului: Kobe Bryant – Lakers, Kevin Durant – Thunder, Chris Paul – Clippers, Dwight Howard – Lakers, Blake Griffin – Clippers. Antrenor: Gregg Popovich – Spurs.

În acest an Bryant va avea parte de o puternică opoziţie din partea lui LeBron James, jucător care înaintea meciului din Houston, Texas, a avut nu mai puţin de şapte meciuri consecutive în care a marcat cel puţin 30 de puncte.

James a fost MVP în All Star Game în 2006 şi 2008 pe vremea când evolua pentru Cleveland Cavaliers, iar liderul lui Heat va juca pentru prima dată în carieră în postura de câştigător al titlului NBA.

Marele absent din echipa Estului va fi Rajon Rondo de la Boston Celtics, jucător care s-a accidentat la genunchiul drept şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Al patrulea în preferinţele fanilor, cu 924.180 de voturi primite, Rondo va fi înlocuit în echipa de start cu Chris Bosh de la Miami Heat.

Astfel campioana din Florida va avea tripleta magică James-Wade-Bosh pe teren, ceilalţi doi titulari fiind Carmelo Anthony, jucătorul reinventat la New York Knicks şi veteranul Kevin Garnett.

Echipa Estului: LeBron James – Heat, Camelo Anthony – Knicks, Dwayne Wade – Heat, Kevin Garnett – Celtics, Chris Bosh – Heat. Antrenor: Erik Spoelstra – Heat.

Houston va găzdui pentru a treia oară în istorie All Star Game-ul, după ediţiile din 1989 şi 2006.

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza