Menu
0 Comments

Argo a luat Oscarul pentru cel mai bun film

Oscar

Pelicula Argo în regia lui Ben Affleck a obţinut premiul cel mare la a 85-a ediţiei a Oscarului, cea mai importantă distincţie din cinematografia mondială.

Nominalizat într-o galerie selectă de filme alături de “Amour”, “Django Unchained”, “Zero Dark Thirty”, “Lincoln”, “Les Miserables”, “Life of Pi”, “Silver Linings Playbook” şi “Beasts of the Southern Wild”, Argo a primit globul mare de aur, iar cel care a urcat pe scenă a fost chiar Ben Affleck, regizor şi actor al peliculei.

Argo a mai obţinut alte două distincţii pentru cel mai bun montaj şi cel mai bun scenariu adaptat.

Succesul de la Oscar reprezintă cireaşa de pe tort în acest sezon hollywoodian pentru Argo, film care a mai primit cea mai înaltă distincţie la premiile BAFTA şi Cesar.

Filmul este inspirat din realitate şi spune povestea a şase americani care scapă dintr-un Teheran cuprins de revoluţie în 1979, ascunzându-se în casa ambasadorului Canadei, în jurul acestei poveşti construindu-se întreaga intrigă a unui film captivant întins pe durata a 120 de minute.

Cel mai bun film la Oscar a fost anunţat de prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, care a prezentat câştigătorul direct de la Casa Albă alături de Jack Nickholson.

Cel mai bun actor în rol masculin a fost desemnat Daniel Day Lewis pentru rolul lui Abraham Lincoln din pelicula ”Lincoln” în regia reputatului Steven Spielberg.

La această categorie mai fuseseră nominalizaţi Hugh Jackman (“Les Misérables”), Denzel Washington (“Flight”), Bradley Cooper (“Silver Linings Playbook”) şi Joaquin Phoenix (“The Master”).

Jennifer Lawrence a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din Silver Linings Lifebook. Pentru a doua oară nominalizată la Oscar şi câştigătoare în premieră, Lawrence s-a împiedicat de rochie în timp ce urca pe scenă şi a căzut, vizibil emoţionată de obţinerea trofeului.

Naomi Watts (“The Impossible”), Jessica Chastain (“Zero Dark Thirty”), Emmanuelle Riva (“Amour”) şi Quvenzhane Wallis (“Beasts of the Southern Wild”) au fost celelalte nominalizări la această categorie.

Premiul Oscar pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Ang Lee, cineastul taiwanez semnând regia filmului ”Life of Pi”.

Lee i-a întrecut la această categorie pe Steven Spielberg (“Lincoln”), Michael Haneke (“Amour”), David O. Russell (“Silver Linings Playbook”) şi Benh Zeitlin (“Beasts of the Southern Wild”).

Lista completă a câştigătorilor la Premiile Oscar 2013

Sursa foto

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza