Menu
0 Comments

Baltimore Ravens s-au impus în Super Bowl XLVII

By: Fido

Echipa Baltimore Ravens a câştigat al 47-lea Super Bowl din istorie după ce au depăşit pe San Francisco 49ers, cu 34-31, în meciul disputat în Mercedes Benz Superdome din New Orleans, Louisiana.

Ravens au deschis scorul cu 10:36 minute rămase din primul sfert. Aflat la linia de 20 de yarzi, Joe Flacco l-a găsit ideal demarcat în end zone pe Anquan Boldin şi acesta a reuşit primul touchdown. Justin Tucker a adus punctul suplimentar.

49ers au avut şansa lor de touchdown, dar Colin Kaepernick a ratat de puţin ţinta. La al treilea down quarterback-ul celor din San Francisco a fost culcat la pământ de un fundaş advers şi astfel i-a dat şansa lui David Ackers de a reuşi un field goal (3 puncte) de la 36 de yarzi cu 3:58 înaintea primei pauze.

Sfertul al treilea a început cum nu se poate mai rău pentru 49ers. După lovitura de start mingea a ajuns în end zone-ul celor de la Ravens de unde Jacoby Jones a luat-o la picior şi nu s-a mai oprit până în terenul de ţintă advers ducând scorul la 28-6.

Pentru prima dată în istoria Super Bowl am asistat la o pană de curent, dar după o pauză forţată de 36 de minute meciul a fost reluat şi Joe Flacco şi-a continuat recitalul de pase perfecte.

Lumina revenită în Superdome-ul din New Orleans l-a ghidat pe Kaepernick spre prima pasă de touchdown. Şeptarul lui 49ers l-a găsit ideal pe Crabtree şi acesta reducea din diferenţă la 28-13 cu 7:20 înaintea ultimei pauze dintre sferturi.

Ca la un semn balanţa a început să se încline în favoarea formaţiei din California şi Flacco a primit un sack dur la 17 yarzi de propriul end zone. Ravens au degajat mingea până în apropierea centrului terenului, iar 49ers au mutat posesia în apropierea terenului de ţintă advers.

Kaepernick a lăsat mingea pentru Gore şi acesta a pătruns în forţă pe partea dreaptă a terenului marcând al doilea touchdown pentru 49ers într-un interval de doar două minute. Ravens se vedeau dominaţi după ce dominaseră autoritar meciul timp de mai bine de două sferturi. Scorul devenea 28-20 şi finala era relansată cu 4:59 până la terminarea sfertului al treilea.

Dezastrul se profila la orizont pentru Ravens când Rice a pierdut mingea în duel cu Brown şi posesia revenea lui 49ers la linia de 24 de yarzi în terenul advers. Kaepernick avea şansa la 4:05 pentru o nouă pasă de touchdown.

Ravens s-au apărat precis şi David Akers a revenit pe teren pentru un field goal de la 39 de yarzi. Acesta a trimis în afara buturilor şi 49ers ratau cele trei puncte. Ratarea a fost însă anulată după o penalizare dictată împotriva lui Brown şi a doua oară Akers nu a mai ratat ţinta de la 34 de yarzi pentru 28-23.

Ofensiva celor de la Ravens şi-a revenit în debutul sfertului al patrulea şi Justin Tucker a pus trei puncte pe tabelă printr-un field goal. Au fost punctele care au adus liniştea în tabăra lui John Harbough.

Nu pentru mult timp însă pentru că 49ers au redus din diferenţă printr-un touchdown reuşit chiar de Kaepernick după o alergare de 15 yarzi. 49ers au forţat obţinerea a două puncte, dar pasa decisivă spre Randy Moss a fost incompletă şi astfel tabela s-a bocat la 31-29.

Flacco îşi relua locul la cârma ofensivei lui Ravens, iar echipa din Baltimore reuşea alte trei puncte prin acelaşi Tucker (34-29) lăsându-le celor din San Francisco 4:19 pentru un atac decisiv de touchdown.

Defensiva coordonată exemplar de veteranul Ray Lewis, jucător care potrivit declaraţiilor sale de intenţie a jucat ultimul meci în NFL, a rezistat eroic în faţa rachetelor lansate de Kaepernick.

Scorul final a fost stabilit cu patru secunde înaintea epuizării timpului regulamentar, după ce Sam Koch a preferat să acorde adversarilor două puncte după ce a protejat balonul în propriul teren de ţintă.

Baltimore Ravens a obţinut aşadar pentru a doua oară în istoria francizei Trofeul Vince Lombardi.

Joe Flacco a fost desemnat MVP în Super Bowl după trei pase de touchdown, un total de 287 de yarzi.

San Francisco 49ers a încasat prima înfrângere într-un Super Bowl după cinci victorii consecutive în precedentele apariţii.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza