Menu
0 Comments

Danica Patrick a încheiat în top zece la Daytona 500

6.23.12 Road America NASCAR Nationwide Sargento 200 - 7 Danica Patrick

După ce a marcat premiera de a fi prima femeie care a plecat din pole position în cursa de 500 de mile de la Dayton, Danica Patrick a devenit în cursa de duminică şi prima femeie care a condus un tur în legendara cursă de NASCAR din statul american Florida.

Patrick nu a reuşit să reziste la start asaltului pe interior venit din partea experimentatului Jeff Gordon şi pilotul cu celebrul număr 24 s-a instalat la conducere încă din primul viraj.

Cu toate acestea Patrick, aflată la primul sezon complet în NASCAR Sprint Cup, s-a păstrat în partea superioară a ierarhiei şi la jumătatea celor 200 de tururi programate pe ovalul de beton din Dayton ocupa poziţia a treia.

Ultimele cinci tururi au găsit-o pe Patrick în aceeaşi poziţie a treia, în spatele lui Jimmie Johnson şi Greg Biffle.

De zece ori campion în NASCAR Sprint Cup, Johnson s-a folosit din plin de experienţa sa pentru a gestiona cum trebuie finalul cursei, astfel că la apariţia steagului în pătrăţele pilotul cu numărul 48 a trecut primul linia de sosire şi a bifat a doua victorie din carieră la Daytona 500 după cea obţinută în 2006.

Deşi era a treia la intrarea în ultimul tur, Patrick nu a rezistat forcingului de final şi s-a văzut depăşită de alte cinci maşini după ce a ales o trasă separată la exteriorul ovalului.

Chiar şi în condiţiile locului opt ocupa la finalul cursei din acest an, Patrick a devenit femeia cu cea mai bună clasare din istorie la Daytona 500. Janet Guthrie avea până la Patrick cel mai bun rezultat la Daytona, locul 11 în 1980.

Sursa foto

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza