Menu
0 Comments

Danica Patrick, prima femeie care va pleca din pole position în NASCAR

IMG_5997

Cine mai spune că femeile nu se pricep la şofat să se gândească de două ori înainte de acum încolo, pentru că Danica Patrick, prima femeie care a câştigat o cursă de monoposturi în IndyCar, scrie o nouă pagină din istoria motorsportului mondial.

Deşi nu are decât zece curse la activ în Sprint Cup, Patrick a obţinut cel mai bun timp în calificările pentru Daytona 500, cursa care va deschide la 24 februarie sezonul în NASCAR.

Patrick a realizat cel mai bun timp al calificărilor împingând acceleraţia pâna la 196.434 mile pe oră, foarte aproape de recordul lui Ken Schrader în calificările de la Daytona (196.515 în 1990).

Până la performanţa remarcabilă obţinută de Patrick la Daytona se mai întâmplase doar de două ori ca o femeie să conducă plutonul dar în seria inferioară NASCAR Nationswide. Este vorba de Patrick anul trecut chiar la Daytona şi de Shawna Robinson la Atlanta în 1994.

În Sprint Cup cel mai bun loc pe grilă îi aparţinea până acum lui Janet Guthrie, care a fost a noua la startul curselor de la Talladega şi Bristol din 1977.

La Daytona 500 tot Guthrie avea cel mai bun start din partea unei femei, locul 18 în 1980 când a încheiat cursa pe locul 11.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza