Hedo Turkoglu, suspendat pentru dopaj

Turkoglu Drives

Jucătorul turc Hedo Turkoglu de la Orlando Magic a fost suspendat temporar din activitate după ce a picat un test antidoping, anunţă site-ul oficial NBA.

Baschetbalistul formaţiei din Conferinţa de Est a primit o suspendare de 20 de meciuri pentru că a luat steroizi. Mai preci, Turkoglu a folosit metenolon, un steroid anabolizant aflat pe lista substanţelor interzise.

Jucătorul de origine turcă şi-a început perioada de suspendare, miercuri seara, când Magic au întâlnit pe Atlanta Hawks, iar baschetbalistul din Orlando şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru acţiunile sale.

Turkoglu a spus că a luat respectivul medicament de la un antrenor din Turcia în vara anului 2012 pe când urma un tratament de refacere după o accidentare suferită la umăr. Turkoglu mai spune că din neglijenţă nu a verificat dacă metenolul se află sau nu pe lista substanţelor interzise de NBA.

”Ca jucător este cea mai grea situaţie în care te poţi afla. Îmi pare rău că am pus echipa într-o astfel de situaţie. Ar fi trebuit să verific de mai multe ori pentru a nu ajunge într-o astfel de situaţie” (Hedo Turkoglu)

Hedo Turkoglu primeşte de la Orlando Magic un salariu anual de 11.8 milioane de dolari, iar jucătorul mai are un an de contract cu echipa din Florida.

În NBA regulile privind dopajul sunt extrem de clare. Pe lista substanţelor interzise sunt nu mai puţin de 125 de substanţe interzise. La prima abatere se acordă o suspendare de 20 de meciuri ca în cazul lui Turkoglu. Pentru a doua abatere jucătorul în cauză este trimis pe bară 45 de meciuri, pentru ca la a treia infracţiune să fie suspendat pe viaţă din NBA.

Orlando Magic traversează o perioadă nefastă pe plan sportiv, echipa câştingând doar 15 din cele 51 de meciuri disputate în acest sezon fără Dwight Howard, jucător plecat în vară la Los Angeles Lakers.

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza