Media Rugby

Meciul Portugalia-România se vede la TVR 1

Rugby - Romania Georgia - 13 Martie 2010

Partida Portugalia-România, prima pentru Stejari în noua ediţie a Cupei Europene a Naţiunilor, va fi transmisă în direct de TVR 1, sâmbătă, cu începere de la ora 17:30.

Anunţul televizării a fost făcut cu doar 24 de ore înaintea startului partidei din cauza discuţiilor prelungite dintre reprezentanţii postului public şi oficialii lusitani.

“Suntem bucurosi sa anunţăm că primul meci al Stejarilor din CEN 2013 va fi transmis de Televiziunea Română, dar în acealşi timp, am vrea sa ne cerem scuze în faţa iubitorilor acestui sport pentru că anunţăm acest lucru cu doar o zi inaintea partidei. Procesul de preluare a drepturilor de televizare a durat mai mult decat ne aşteptam, comunicarea atât cu federaţia portugheză, cât şi cu televiziunea portugheză a fost dificilă,  au trecut zile întregi fără a primi vreun raspuns”, a declarat Lucian Lorin, Directorul de Comunicare si Marketing al FRR.

La fel ca şi în ediţia precedentă a CEN, România debutează în deplasare cu Portugalia, o echipă care a crescut mult din punct de vedere valoric în ultima perioadă. Drept dovadă stă rezultatul partidei din 2011, când O Lobos s-au impus pe teren propriu, cu 24-17, după ce în prima repriză tabela arăta un neverosimil 24-3.

Stejarii şi-au luat revanşa în returul programat la Bucureşti în februarie 2012, când au câştigat greu, cu 15-7, după ce la pauză portughezii aveau avantaj, scor 7-5.

De altfel în ultimele patru meciuri cele două echipe şi-au împărţit victoriile, cu menţiunea că lusitanii au câştigat chiar la Bucureşti, scor 22-21, în martie 2009.

În total palmaresul întâlnirilor directe consemnează 19 meciuri, 16 victorii ale României şi doar trei ale Portugaliei. Dintre aceste meciuri 13 au avut loc în CEN, unde România a câştigat de zece ori.

Meciul Portugalia-România de la Lisabona va fi arbitrat la centru de galezul Neil Hennessy, care îi va avea la cele două margini pe Simon Rees şi Jason Langdontba, informează Onlinesport.

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza