Menu
0 Comments

Milan a coborât Barcelona printre pământeni

Într-un duel care părea dezechilibrat după calculele hârtiei, AC Milan a produs cea mai mare surpriză de până acum din faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor şi a câştigat pe teren propriu în faţa Barcelonei, scor 2-0 (0-0).

Echipa lui Massimiliano Allegri a pus în practică unul dintre cele mai solide jocuri din ultima perioadă şi, în faţa unui San Siro arhiplin cum numai la zile importante se mai vede, a dat lovitura în faţa unei formaţii a Barcelonei care parcă a uitat drumul spre poarta adversă.

După un început echilibrat în ceea ce priveşte posesia balonului şi aspectul jocului, Milan a ratat prima ocazie în minutul 15 prin Boateng, jucător intrat într-un con de umbră după ce sezonul precedent impresiona pe toată lumea.

La un corner executat de pe partea stângă, Boateng a reluat spectaculos din centrul careului şi mingea a trecut puţin pe lângă poarta adversă.

Barcelona a răspuns prin Xavi care l-a încercat după doar patru minute pe Abbiati cu un şut din afara careului.

Până la pauză Barcelona a continuat să facă jocul la centrul terenului, dar posesia de peste 60% nu i-a ajutat pe elevii lui Jordi Roura să ameninţe decisiv poarta unui Milan reinventat care s-a apărat exemplar.

Partea secundă a debutat în acelaşi ritm, cu Barcelona continuând să atace steril, iar pe acest fond Milan a reuşit deschiderea scorului la o fază discutabilă.

Montolivo a executat o lovitură liberă din preajma careului în minutul 57, mingea l-a lovit în mână pe Zapata şi a deviat norocos la Boateng, iar ghanezul şi-a plasat voleu la colţul lung.

Milan a lovit din nou în minutul 81 la capătul unei faze în care apărarea catalană a fost făcută şah mat de combinaţiile între Niang, El Shaarawy şi Muntari. Ultimul a finalizat cu un şut la colţul scurt şi pentru Barcelona se contura coşmarul de pe San Siro.

Muntari a marcat astfel primul său gol chiar la debutul în tricoul Milanului în Liga Campionilor. Ultimul jucător milanez care a marcat la debutul în cea mai importantă competiţie europeană fusese Zlatan Ibrahimovic.

Barcelona nu mai pierduse la două goluri diferenţă în Liga Campionilor din 2010, când cedase cu 1-3 în faţa celor de la Internazionale Milano.

Este doar al doilea meci din cele 40 disputate de Barcelona în acest sezon când Barcelona nu marchează. Precedenta partidă fără gol fusese pe 5 decembrie contra celor de la Benfica (0-0).

Returul meciului este programat la 12 martie pe Nou Camp.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza