Menu
0 Comments

România fără sportivi la a 42-a ediţie a Campionatelor Mondiale de schi alpin

Alpine_02-17-11 228_fl

Gian Franco Kasper, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), a declarat, luni seara, deschisă ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de schi alpin găzduită de staţiunea austriacă Schladming, informează site-ul oficial al competiţiei.

Pe lângă competitorii şi competitoarele care se vor întrece până la 17 februarie pentru cele 33 de medalii puse în joc, la Festivitatea de Deschidere au participat şi câţiva invitaţi de marcă.

Astfel, în lumina reflectoarelor au apărut Arnold Schwarzenegger, starul Hollywoodian şi fost guvernator al statului american California, Hermann Maier, fostul câştigător al Cupei Mondiale şi multe foste staruri ale circului alb precum Rainhard Fendrich, Wolfgang Ambros, Nadine Beiler şi Andreas Gabalier.

Staţiunea Schladming găzduieşte pentru a doua oară o ediţie a Campionatelor Mondiale de schi alpin după cea din 1982.

Prima săptămână va fi dedicată curselor de viteză, balul fiind deschis, marţi la ora României 11, de Slalomul Super Uriaş feminin şi va continua, miercuri, cu Super G-ul masculin. Ultima parte a săptămânii este rezervată concursurilor de coborâre şi de super combinată.

Probele tehnice vor ţine capul de afiş în a doua săptămână, slalom urmând a trage cortina peste ediţia din acest a Campionatelor Mondiale de schi alpin.

72 naţiuni participă la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale. Din păcate România nu are niciun reprezentat la Schladming.

Eurosport va transmite în direct toate cursele competiţiei.

Sursa foto

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza