Super Bowl XLVII Avancronica finalei dintre San Francisco 49ers şi Baltimore Ravens

Super Bowl XL - February 5th, 2006

Pentru o seara fotbalul american este regele sportului mondial. Se întâmplă de Super Bowl XLVII, în meciul meciurilor Campionatului NFL, unde se înfruntă campioanele NFC şi AFC, cele două conferinţe care compun NFL. Super Bowl XVLII va fi transmis în România, în direct şi în exclusivitate, de postul Sport 1, duminică noapte, de la ora 1:00.

În acest an Trofeul Vince Lombardi este disputat între San Francisco 49ers şi Baltimore Ravens. Prezentarea celor două finaliste.

Niciodată în istoria Super Bowl meciul nu a ajuns în prelungiri şi de asemenea niciodată o echipă nu a pierdut la zero. Statistici interesante despre Super Bowl.

De asemenea este pentru prima dată în istoria Super Bowl când doi fraţi vor fi adversari din postura de antrenori ai celor două finalist. Este vorba de Jim şi John Harbaugh. Detalii despre cei doi fraţi Harbaugh.

Super Bowl XVLII se va disputa pe o arena Mercedes-Benz Superdome din New Orleans care va găzdui a şaptea finală NFL de la inaugurarea în 1975. Mai multe informaţii despre stadionul gazdă.

Ray Lewis este cel mai reprezentativ jucător de la Baltimore Ravens. Debutant în 1996 la Ravens, Lewis este cel mai vârstnic jucător din lotul echipei din Baltimore (37 ani şi 246 de zile).

Acesta poate deveni cel mai vârstnic câştigător al trofeului Vince Lombardi. Lewis este singurul supravieţuitor din echipa lui Baltimore care obţinea în 28 ianuarie 2001 singurul Super Bowl din istoria francizei (34-7 contra lui New York Giants).

Pentru Colin Kaepernick, quarterback-ul celor de la 49ers meciul din New Orleans va fi doar al zecelea din carieră. Kaepernick a impresionat în meciul din runda Divizională contra celor de la Green Bay Packers când a alergat de unul singur 181 de yarzi şi a stabilit un nou record în materie pentru un quarterback.

Colin Kaepernick a devenit quarterback-ul titular al lui 49ers în săptămâna a 11-a a sezonul regulat când l-a înlocuit pe Alex Smith. Patru pase de touchdown a oferit Kaepernick în meciul cu New England Patriots din săptămâna a 15-a.

Patriots aveau să fie ulterior eliminaţi de Ravens în finala AFC.

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza