Rugby

Surpriză de proporţii în Turneul Celor 6 Naţiuni. Italia a învins Franţa

Ireland V Italy

Italia nu mai este de mult ciuca bătăilor în Turneul Celor 6 Naţiuni, iar victoria obţinută de Squadra Azzurra, scor 23-18 (13-15), contra vicecampioanei mondiale Franţa nu trebuie să mai mire pe nimeni.

Italienii au început în forţă şi au avut nevoie doar de patru minute pentru a reuşi primul eseu al meciului. Orquera l-a găsit ideal pe Parisse şi optarul gazdelor a culcat balonul în terenul de ţintă advers.

Franţa a ridicat mănuşa aruncată de italieni şi a răspuns prin încercarea lui Picamoles. Michalak, jucător aflat la prima prezenţă în naţională după trei ani, a ratat transformarea şi astfel Italia rămânea la conducere.

Orquera a pus alte şase puncte pe tabelă în favoarea gazdelor cu un drop gol şi o lovitură de pedeapsă, astfel că în prima repriză tabela de pe Stadio Olimpico arăta un neverosimil 13-5.

Cocoşii galici au contraatacat puternic şi până la pauză aveau să întoarcă scorul în favoarea lor cu un eseu la centru reuşit de Fall şi transformat de Michalak, jucător care avea să mai pună alte trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă.

Franţa s-a desprins la 18-13 în debutul reprizei secunde şi se părea că favorita partidei se va impune, numai azzurri nu au renunţat la luptă.

Pilierul Castrogiovanni a marcat un eseu transformat de Orquera şi balanţa se înclina din nou în favoarea gazdelor.

Drop golul reuşit de Burton, jucător intrat în locul lui Orquera, a dus scorul la 23-18, care avea de altfel să se şi menţină până la final în pofida unei presiuni puternice a francezilor.

Italia a apărat rezultatul cu un om mai puţin după ce Glazzon a fost eliminat în minutul 79.

Ediţia din acest an a Turneului Celor 6 Naţiuni a debutat sâmbătă cu meciurile: Ţara Galilor-Irlanda 22-30 şi Anglia-Scoţia 38-18.

Săptămâna viitoare se va disputa etapa a 2-a: Scoţia-Italia (sâmbătă, 16:30), Franţa-Ţara Galilor (sâmbătă, 19:00) şi Irlanda-Anglia (duminică, 17:00)

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza