Sporturi de iarna

Ted Ligety, uriaşul de la Schladming

LIGETY Ted

În absenţa lui Bode Miller, copilul teribil al schiului alpin american şi a lui Lindsey Vonn, accidentată în prima zi de concurs, greul pentru Statele Unite a fost dus de Ted Ligety, schiorul care a cucerit nu mai puţin de trei medalii, toate de aur, la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale.

Cunoscut în circul alb sub titulatura de ”Domnul Slalom Uriaş” pentru rezultatele remarcabile obţinute la această disciplină din schiul alpin, Ligety a câştigat de o manieră entuziasmantă concursul desfăşurat vineri la Schladming.

Ligety a câştigat prima manşă cu un avans de o secundă şi trei zecimi în faţa austriacului Marcel Hircher, deşi la finalul parcursului avea să declare că nu a forţat decât atât cât a fost nevoie pentru a obţine o alunecare lină printre porţile instalate de antrenorul echipei italiene.

Americanul nu a avut nicio problemă în manşa secundă pe care a încheiat-o cu frâna de mână trasă, dar chiar şi aşa a fost mai rapid cu opt zecimi faţă de austriac.

Italianul Manuel Moelgg a cucerit medalia de bronz, în timp ce ”marele viking” Aksel Lund Svindal a ratat podiumul.

Deja campion mondial la Super G şi Super Combinată la această ediţie a Campionatelor Mondiale, Ted Ligety a devenit primul schior din istoria modernă a acestui sport care obţine trei medalii de aur la o întrecere mondială.

Cu această nouă medalie de aur adusă de Ligety delegaţia americană a urcat în fruntea ierarhiei pe naţiuni, fiind urmată de Franţa cu două medalii de aur.

Sursa foto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza