Ciclism

Victoria lui Joaquim Rodriguez în Turul Omanului

Spaniolul Joaquim Rodriguez a dat lovitura în cea mai grea etapă din Turului Omanului, impunându-se la la Muntele Cerde în faţa celorlalţi favoriţi din cursă.

Rutierul echipei ruse Katiuşa a trecut linia de sosire în faţa britanicului Chris Froome (Sky) şi a australianului Cadel Evans (BMC), rutier care joi tocmai şi-a serbat cei 36 de ani împliniţi.

În topul cinci s-au mai clasat spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank) şi italianul (Vincenzo Nibali). Nici urmă de Bradley Wiggins în grupul de frunte.

Gregory Rast (RadioShack-Leopard), Brent Bookwalter (BMC), Andreas Schillinger (NetApp-Endura), Gatis Smukulis (Katusha) şi Matthias Friedemann (Champion System) au fost rutierii care au marcat evadarea zilei, dar acţiunea acestora nu a fost lăsată să se dezvolte datorită intereselor favoriţilor la obţinerea victoriei de etapă.

Contador a fost primul care a atacat, urmat de ”rechinul” Nibali, cei doi fiind urmăriţi îndeaproape de Froome, Evans şi italianul Domenico Pozzovivo, noul căţărător al echipei AG2R.

Rodriguez a avut ultimul cuvânt şi liderul echipei Katiuşa a obţinut prima victorie a sezonului.

Noul lider în Turul Omanului este britanicul Froome cu un avans de 24 de secunde în faţa lui Evans. Al treilea este Contador, la 25 de secunde.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza