Menu
0 Comments

VIDEO Serena Williams, cea mai vârstnică lideră mondială

Jucătoarea americană Serena Williams va fi de luna noua lideră a clasamentului WTA după ce s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Doha (Qatar).

Williams, 31 ani, a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, cu 3-6, 6-3, 7-5, iar pentru un loc în finala turneului WTA Premier va juca împotriva Mariei Şarapova.

Cu această revenire pe primul loc al clasamentului mondial, mezina familiei Williams a depăşit recordul lui Chris Evert, cea care fusese până acum cea mai vârstnică lideră a ierarhiei WTA.

Williams a ajuns pentru prima dată pe primul loc mondial la vârsta de 20 ani, în 8 iulie 2002, iar luni va fi pentru a şasea oară în fruntea ierarhiei WTA.

Serena Williams a ajuns la 59 de victorii în ultimele 62 de meciuri. Evoluţie impresionantă

Din cauza unor probleme de sănătate care au fost la un pas de a-i curma prematur cariera, Serena a alunecat în 2011 pe locul 175 mondial, iar cu această revenire performanţa sa este cu atât mai remarcabilă. Nu puţini sunt cei care compară cariera lui Williams cu cea a lui Andre Agassi.

La revenirea în 2012 Williams a reuşit un adevărat tur de forţă câştigând două turnee de Mare Şlem (Wimbledon şi US Open), medalia olimpică de aur la Londra şi Turneul Campioanelor de la Istanbul.

Vedeţi mai jos topul jucătoarelor care au condus clasamentul mondial:

  • Steffi Graf – 377 (săptămâni)
  • Martina Navratilova – 332
  • Chris Evert – 260
  • Martina Hingis – 209
  • Monica Seles – 178
  • Serena Williams – 123
Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza