Cum a arătat Steaua înaintea meciului cu Chelsea

Pentru Steaua, liderul la zi din Liga 1, meciul de sâmbătă seara cu Gaz Metan Mediaş a fost un bun prilej pentru a regla ultimele mecanisme ale jocului înaintea meciului meciurilor cu Chelsea, programat joi seara în optimile Europa League.

Primul inel al Arenei Naţionale a fost aproape plin la fluierul de start al centralului Istvan Kovacs, în multe rânduri victima glumelor răutăcioase din tribună, unii cârcotaşi considerând că ”Steaua e arbitrată de un străin”.

Lăsând gluma la o parte, dar păstrându-ne în acelaşi registru, şi pentru mulţi dintre spectatorii care au îndurat sâmbătă seara frigul neaşteptat de început de martie meciul cu Gaz Metan a fost un fel de premiu de consolare pentru ratarea unui bilet la confruntarea cu Chelsea.

Aşa că am privit la Eric sau Bawhab cu gândul la un Mata sau Torres, în timp ce Steaua s-a apropiat greu de poarta adversă în prima repriză.

Adi Popa a ”arat” partea dreaptă a terenului, dar în afara mai multor cornere nu a reuşit mare lucru spre disperarea tribunei.

Golul de 1-0 a căzut chiar la fix înaintea pauzei, când Nikolici a speculat la maxim poziţia de vârf împins şi, plecat de la limita offside-ului, a trimism mingea în poarta Gazului. Până atunci Nikolici nu s-a remarcat decât cel mult într-o fază în care o minge care îl căuta i-a căzut fix pe ceafă spre amuzamentul spectatorilor.

Finalul primei reprize s-a terminat rău pentru Tănase, jucător extrem de şters în primul mitan, şi pe undeva eliminarea primită l-a scutit pe ”Tase” de calvarul altor 45 de minute.

Fără Tănase şi Nikolici pe teren Steaua a arătat chiar mai bine în partea secundă. În pofida unui start de repriză în care trupa lui Gigi Mulţescu a lăsat impresia că are forţa de a egala la un moment dat, Steaua a avut prim planul şi golul doi a venit cumva anunţat.

Pintilii, jucător intrat la pauză, a trimis fără preluare şi a ridicat tribunele în picioare cu 19 minute înaintea finalului, pentru ca tot el să facă 3-0, de altfel scorul final al meciului, în ultimele minute dintr-o lovitură de la 11 metri.

Mai întâi Pleşca, un portar care a tras de timp încă din primele minute ale meciului, a primit roşu direct pentru un henţ comis la marginea careului, pentru ca din lovitura liberă rezultată acelaşi Pintilii să obţină penalty-ul din care tot el şi-a trecut în cont prima dublă la Steaua.

Una peste alta, un test util înaintea meciului cu Chelsea, în care am avut confirmarea că Râpă poate evolua, deşi a avut coapsa piciorului stâng strânsă puternic într-o faşă, iar Szukala a demonstrat că la ora actuală este cel puţin cu o clasă peste Gardoş.

Lăsând la o parte acţiunea de pe dreptunghiul verde, un meci pe stadion are farmecul lui în tribună, printre suporteri, unde reacţiile oamenilor sunt de la amuzante la răutăcioase.

”Să-i dea sirop de clopot că-i trece”, i-a strigat un suporter stelist lui Eric după ce acesta a acuzat o accidentare în prima repriză.
”Râpă e…râpă”, a exclamat un altul după un balon pierdut de fundaşul stelist.

”Cum se mişcă Nikolici…mai bine se făcea jandarm”, a spus un altul exasperat de poziţiile luate de atacantul muntenegrean în preajma careului advers.

Rămânând în zona suporterilor trebuie menţionată aniversarea celor 5 ani de la constituirea Peluzei Sud, grupul independent de suporteri stelişti desprinşi din grosul galeriei. Aceştia au marcat momentul printr-o coregrafie din care nu au lipsit bannerele şi unele elemente pirotehnice care însă nu au deranjat pe nimeni. Poate Dumitru Dragomir să fi avut ceva de obiectat, dar noroc că era plecat la El Clasico.

”O să ne suspende Dragomir terenul la meciul cu Chelsea”, spunea ironic un suporter stelist, în timp ce un altul remarca pe bună dreptate că Peluza Sud a devenit între timp aproape la fel de numeroasă ca Peluza Nord.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza