Menu
0 Comments

Ding Junhui, campionul marii finale PTC din Galway

Chinezul Ding Junhui este noul campion al seriei Players Tour Championship după ce s-a impus, duminică, în faţa australianului Neil Robertson, cu 4-3, la capătul unei finale în care a revenit de la 0-3.

Ding a început bine finala cu break de 41 de puncte, dar o ratare l-a readus pe Robertson la masă. Australianul a făcut curăţenie pe postavul verde şi după un break de 88 de puncte prelua conducerea.

Robertson s-a distanţat apoi la 2-0 după două vizite la masă. La prima dintre acestea a pus deoparte o zestre de 58 puncte.

Ding s-a încurccat din nou la 55-12 pe tabelă în favoarea sa, ratând o bilă roşie, iar Robertson nu a stat prea mult pe gânduri şi l-a taxat distanţându-se la 3-0 cu break de 60 de puncte.

”La 0-3 nu am mai avut ce pierde şi am început să joc fără presiune”, declara jucătorul chinez după meci.

Cu spatele la zid Ding a redus din diferenţă după două vizite la masă concretizate în break-uri de 52 şi 70 de puncte.

Intrat în meci Ding a jucat fără teamă şi a reuşit un break de 130, al optulea de peste o sută de puncte în acest turneu. Deja la 2-3 presiunea se mutase pe umerii lui Robertson.

”Am tot aşteptat o şansă după 3-0, dar aceasta nu a mai venit”, avea să declare Robertson după finală.

Fostul campion mondial avea să marcheze primul său punct în jocul şase după 42 de minute, iar apoi a condus cu 44-12 înainte de a pierde poziţia bilei albe. Australianul nu a riscat şi a jucat la siguranţă.

Ding a executat prea tare o lovitură la bila neagră pentru buzunarul superior drept şi a pierdut poziţia bilei albe. Şi pentru ca tacâmul să fie complet pentru jucătorul chinez, acesta a rămas în snooker la bila galbenă.

Nu doar că a ieşit onorabil din situaţia limită, dar Ding l-a pus într-o poziţie de snooker pe Robertson, preluând din nou iniţiativa la masa de joc. Chinezul a curăţat apoi masa de la bila galbenă şi până la bila roz trimiţând finala în frame-ul decisiv.

Ding a avut prima şansă în decisiv şi nu a mai cedat iniţiativa impunându-se graţie unui break de 98 puncte. Putea fi un altul de peste o sută, dar bila albă a ajuns în buzunarul de mijloc din partea dreaptă după ce a reuşit lovitura la bila neagră.

Ding Junhui a plecat de la Galway cu 100.000 de lire sterline pentru câştigarea turneului şi alţi 20.000 pentru break-ul maxim de 147 de puncte reuşit în sferturile de finală. Pentru Neil Robertson a fost rezervat un cec de 20.000 de dolari şi o medalie de argint.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.