Menu
0 Comments

Google renunţă la Reader. Ce alternative avem în continuare

Într-o eră dominată de transmiterea informaţiilor şi a linkurilor pe reţelele de socializare de tipul Facebook, Twitter sau Google Plus, să mai foloseşti agregatori RSS semnifică un mare act de curaj.

Cu alte cuvinte, să spunem că RSS-ul în 2013 reprezintă o unealtă de lucru din perioada de început a Internetului şi care poate părea pentru unii depăşită în noul spaţiu Web 2.0

Lansat în urmă cu opt ani de compania care îi dă şi numele, Google Reader s-a remarcat rapid în peisaj ca una dintre cele mai importante platforme în care utilizatorii îşi puteau stoca abonamentele RSS la diferite site-uri şi publicaţii online.

Chiar dacă nu s-a remarcat niciodată printr-o grafică ieşită din comun, Google Reader şi-a dovedit eficienţa tocmai prin simplitatea afişată. Şi-a făcut treaba, mai pe româneşte spus.

Screenshot - 03142013 - 12:47:35 PM

Nu întâmplător am folosit la trecut verbul ”a face”, pentru că Google tocmai a anunţat că de la 1 iulie renunţă la Reader.

Conform Google, numărul în scădere al utilizatorilor a determinat compania să anunţe închiderea serviciului începând cu data de 1 iulie 2013, scriu cei de la go4it.ro

Screenshot - 03142013 - 12:47:20 PM

Google a mai luat o decizie similară şi cu Buzz, serviciu închis odată cu lansarea reţelei Google Plus şi nu ar fi exclus ca şi tragerea obloanelor peste Reader să aibă legătură tot cu încercarea, aproape disperată a gigantului american, de a creşte popularitatea Google Plus.

Mânat de ideea de a încerca în permanenţă alternative când vine vorba de Internet, am căutat recent şi un înlocuitor viabil pentru Google Reader. Cum spune românul ”parcă mi-a fost gura aurită” şi am anticipat dispariţia serviciului pus la dispoziţie de Google.

Aşa am ajuns să încerc şi să folosesc Feedly, o platformă care face acelaşi lucru ca şi Google Reader, dar care aduce un plus de eleganţă prin grafica folosită şi care oferă în acelaşi timp şi mai multe opţiuni.

Screenshot - 03142013 - 12:47:02 PM

Tranziţia de la Google Reader la Feedly se face în acest moment rapid, practic contul de GMail aflat în spatele activităţii din Reader fiind importat cu totul în Feedly.

Deţinătorii acestei platforme au reacţionat imediat la anunţul Google şi au liniştit utilizatorii că după încetarea activităţii Reader-ului trecerea totală la Feedly se va putea realiza fără probleme.

Aşadar, Google Reader e pe moarte, trăiască Feedly.

 

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza