Menu
0 Comments

Moser, primul italian învingător în Strade Bianche

Slag om Norg

De şapte ediţii a avut nevoie semi-clasica italiană Strade Bianche pentru a da primul câştigător din Italia.

Moreno Moser, nepotul legendarului Francesco Moser, s-a impus la ediţia din acest an după un atac pe ascensiunea finală de la Siena.

Echipa Cannondale a reuşit dubla în condiţiile în care slovacul Peter Sagan, unul dintre favoriţii la obţinerea victoriei, a reglat pe final duelul cu ceilalţi pretendenţi la cununa cu lauri.

Italianul Rinaldo Nocentini (AG2R) a completat podiumul, iar marele favorit Fabian Cancellara a venit doar pe patru după ce a încercat în zadar să realizeze o selecţie în grupul de frunte pe sectoarele de strade bianche.

”Întotdeauna am crezut că această cursă mi se potriveşte. Îmi plac cursele selective pentru că devin competitiv atunci când începe să doară mai tare. Pe drumurile murdare din Strade Bianche eşti pe cont propriu cu picioarele tale” (Moreno Moser).

Moser a făcut mutarea decisivă cu mai puţin de 20 de kilometri înaintea finalului cursei, când a atacat din grupul favoriţilor şi s-a lansat în urmărirea spaniolului Juan Antonio Flecha (Vacansoleil), rutier intercalat între grupul de frunte şi grosul plutonului.

Pornit în cursă ca opţiune secundă a celor de la Cannondale, Moser a profitat de lupta directă dintre Sagan şi Cancellara, astfel că ultimii kilometri au depins doar de el pentru a-şi apropia victoria.

Moser l-a ajuns pe Flecha şi cei doi au rulat la mai puţin de un minut în spatele celor patru evadaţi, însă cu 12.5 borne înaintea liniei de sosire Moser a atacat pe coborârea unui tronson de strade bianche.

În frunte elveţianul Michael Schar de la BMC a luat cursa pe cont propriu şi s-a desprins de ceilalţi evadaţi. Rusul Maxim Belkov de la Katiuşa l-a ajuns în cele din urmă pe elveţian.

Cancellara a încercat un atac pe plat la 8.3 km de final, dar Sagan a fost atent şi a răspuns prompt, după care elveţianul s-a plictisit să-i mai care în trena sa pe ceilalţi favoriţi şi a renunţat la orice intenţie ofensivă.

Cu mai puţin de şase kilometri înaintea finalului s-a produs regruparea la vârful cursei, Moser ajungându-i din urmă, alături de Saramontis, pe Schar şi Belkov.

Primul desprins pe câţărarea citadină de la final a fost Schar, după care lui Moser n-a avut nici cea mai mică problemă în a se desprinde decisiv spre victoria din Piazza del Campo.

În altă ordine de idei, spaniolul Alejandro Valverde s-a clasat pe locul 13 la 17 secunde în urma învingătorului la prima cursă din Italia după 7 ani.

Sursa foto

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.