Oltchim in semifinalele Ligii Campionilor

Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat meciul cu slovenele de la Krim Ljubljana, scor 23-20 (9-12), din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, şi a ratat pentru un singur gol ocuparea primului loc în clasament. Chiar şi aşa Oltchim va juca în semifinalele Ligii Campionilor şi va întâlni în dublă manşă formaţia maghiară Gyori ETO. Meciul tur va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo în faţa a 14.000 de spectatori.

Chiar dacă ecuaţia calificării în semifinale fusese rezolvată încă de sâmbătă, când Zvezda Zvenigorod a a trimis practic ambele echipe în careul de aşi prin victoria cu Ferencvaros, Oltchim şi Krim s-au luptat la Râmnicu Vâlcea pentru primul loc în grupă.

Începutul meciului a fost dominat de slovene, iar acestea s-au distanţat rapid la 2-0 pe tabelă prin golurile marcate de Worz. Oltchim a pornit mai greu motoarele şi avut nevoie de şase minute pentru a marcat cel dintâi gol.

Managarova a punctat de pe extrema dreaptă, după ce tot ea la o fază anterioară trimisese în transversală din poziţie ideală. Brădeanu a contribuit cu două goluri la restabilirea egalităţii pe tabelă (3-3) şi din acel moment a urmat un moment foarte bun pentru campioana României.

Oltchim a închis toate culoarele în apărare şi pe atac au intrat aproape toate acţiunile, astfel că scorul a devenit 7-3 în minutul 17. Au urmat însă şase minute de ineficienţă totală şi Krim a întors rezultatul la 7-8 cu cinci goluri la rând.

Managarova, una dintre cele mai valoroase jucătoare de la Oltchim, a egalat la opt cu cinci minute înaintea pauzei, dar finalul primei reprize a aparţinut tot oaspetelor care au încheiat în avantaj de trei goluri (9-12).

Krim a controlat jocul şi în debutul reprizei secunde, astfel că slovenele s-au distanţat la patru goluri diferenţă. De la 9-13 şi 12-16 (min.38) Oltchim a început cursa de urmărire, iar momentul de cotitură al meciului a avut loc în minutul 40.

Krim a suferit o dublă eliminare la Mavsar şi Penezic, iar Oltchim a profitat imediat şi a egalat la 16 cu 18 minute înaintea finalului. Managarova a readus Oltchim în avantaj cu cea mai spectaculoasă fază a meciului, mingea ajungând în extrema dreaptă de la o combinaţie gândită de Bualtovic în zona centrală, iar Maier a făcut 18-16 prin transformarea unei aruncări de la 7 metri.

Oltchim a ajuns chiar la patru goluri diferenţă în minutul 51 (21-17), avantaj suficient pentru a câştiga grupa, dar Krim a rezistat şi cu ajutorul subtil al arbitrilor au tras cu dinţii de un ecart care să le permită rămânerea pe prima poziţie.

Aşadar, scor final Oltchim-Krim 23-20, insuficient pentru formaţia noastră de a termina grupa pe primul loc, situaţie în care programul semifinalelor Ligii Campionilor este următorul:

Oltchim – Gyori ETO

Larvik – Krim

Prima manşă a semifinalelor se va disputa la 6 sau 7 aprilie.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza