Menu
0 Comments

Openul Chinei i-a revenit lui Neil Robertson

După o finală maraton disputată în compania englezului Mark Selby, fostul campion mondial Neil Robertson s-a impus cu 10-6 şi a intrat în posesia trofeului la Openul Chinei.

Selby a fost jucătorul mai bun pe durata întregii săptămâni de la Beijing, dar în finala cu Robertson a avut parte de o primă sesiune slabă în care s-a rupt complet echilibrul.

Jucătorul englez originar din Leicester a deschis meciul cu un prim frame adjudecat cu break de peste 50 de puncte, dar din acel moment Selby a fost de nerecunoscut.

La prima pauză dintre reprize australianul Robertson a intrat în avantaj, scor 3-1, după un frame patru extrem de intens şi care s-a jucat inclusiv până la bila neagră. Ambii jucători au ratat mult din poziţii clare, însă în cele din urmă impreciziile lui Selby au cântărit mai mult în economia jocului.

Robertson a intrat la cabine după prima sesiune cu 6-1, o primă sesiune în care fostul campion mondial a câştigat şase frame-uri la rând după ce Selby se impusese în jocul inaugural.

A fost o sesiune cu numeroase jocuri încâlcite şi lungi, iar cel mai mare break a măsurat 91 de puncte şi i-a aparţinut lui Robertson.

Pauza s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru Selby, jucător care a ieşit mult mai determinat de la cabine şi a recuperat rapid două frame-uri din deficit.

Primul joc a fost acontat cu un break de 82 de puncte, iar la al doilea a închis masa cu break de 125 de puncte, cel mai mare al finalei.

Selby s-a apropiat la 4-6, moment în care Robertson a forţat din nou şi s-a desprins aproape decisiv, dar meciul era departe de a fi jucat în faţa unui Selby recunoscut pentru determinarea pe care o arată la masă.

Un exemplu în acest sens a fost oferit de ultimul frame al meciului, când Selby a acceptat provocarea deşi avea de recuperat nu mai puţin de cinci snookere. A reuşit patru şi a fost la un pas de a prelungi suspansul, dar în cele din urmă Robertson a închis finala după 16 din cele 19 frame-uri disputate.

Australianul a intrat în posesia trofeului şi a cecului în valoare de 85.000 de lire sterline, iar de luni va fi numărul doi mondial chiar în spatele lui Selby.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza