Rugby

România-Georgia, palmaresul întâlnirilor directe

Rugby - Romania Georgia - 13 Martie 2010

Stadionul Arcul de Triumf din Capitală va găzdui, sâmbătă de la ora 15, cel mai important meci al începutului de an pentru rugbyul românesc. Georgia, cel mai puternic adversar al Stejarilor în Cupa Europeană, vine la Bucureşti pentru un duel de locul întâi.

Istoria confruntărilor României cu Georgia a început relativ recent, mai precis în 1998 cu ocazia unui joc de calificare pentru Cupa Mondială din 1999, iar din 2000 cele două echipe cu ieşire la Marea Neagră se luptă pentru supremaţie în Cupa Europeană a Naţiunilor.

Deşi nu se bucură de tradiţia Stejarilor la nivel european, gruzinii supranumiţi Lelos au învăţat rapid tainele jocului cu balonul oval şi în ultimii ani au pus mari probleme tricolorilor în meciurile directe.

România şi Georgia s-au întâlnit de 16 ori pânâ acum, iar bilanţul este egal, fiecare formaţie câştigând câte opt meciuri. Adversarii de sâmbătă stau mai bine la capitolul partide disputate în CEN, unde gruzinii au câştigat de şapte ori. În trei rânduri au reuşit să se impună chiar la Bucureşti.

De altfel, România nu a mai învins Georgia din 2010 când Stejarii s-au impus la Bucureşti, cu 22-10.

Din acel moment şi până în prezent cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori, pe terenul fiecărea dintre formaţii şi o dată la Cupa Mondială din 2011, iar Georgia s-a impus de fiecare dată.

A fost un 18-11 la Tbilisi în 2011, urmat de un 25-9 la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, pentru ca în 2012 Georgia să câştige şi la Bucureşti, cu 19-13.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza