Menu
0 Comments

Ed Carpenter, pole position la Indianapolis 500

Pilotul american Ed Carpenter (foto) va pleca din pole position in a 97-a editie a cursei de 500 de mile de la Indianapolis, cea mai importanta intrecere de monoposturi din peisajul sporturilor cu motor din Statele Unite.

Cronometrat cu o viteza de 229.347 mile pe ora (n.r. – 369 km/h), Carpenter l-a devansat pe tanarul debutant Carlos Munoz (21 ani) si pe Marco Andretti, nepotul legendarului Mario Andretti, fost campion mondial in Formula 1 si IndyCar.

Munoz si Andretti sunt coechipieri in cadrul echipei Michael Andretti, tatal lui Mario, cei doi concurand cu motoare Chevrolet.

De altfel primii zece clasati pe grila de start la Indy500 din acest an, cursa care va avea loc pe ovalul din Indianapolis la 26 mai, vor concura pe motoare Chevrolet. Abia in pozitia a 11-a il gasim pe canadianul Alex Tagliani, pilotul echipei Herta Honda.

Ryan Hunter-Reay, campionul en-titre al seriei IndyCar, va pleca din linia a treia (locul 7), in timp castigatorul din 2012, scotianul Dario Franchitti, nu va fi decat al 17-lea la start.

In alta ordine de idei, pe grila de 33 de pozitii a cursei de la Indianapolis s-a calificat deja o femeie, Simona de Silvestro (locul 24), iar alte trei, Ana Beatriz, Katherine Legge si Pippa Mann, forteaza duminica prezenta pe grila in asa numita Bump Day, ziua in care sunt completate locurile de la 24 la 33.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.