Menu
0 Comments

Indy500: Tony Kanaan, prima victorie la Indianapolis

Pentru brazilianul Tony Kanaan se potriveste zicala ”mai bine mai tarziu decat niciodata”. La cei 38 de ani ai sai, Kanaan a obtinut titlul care ii lipsea in sportul cu motor de peste ocean desi nu a fost decat al 12 la startul cursei Indy500.

Campion in IndyCar in sezonul 2004, Kanaan a strans 15 victorii si 11 plecari din pole position in cea mai importanat serie de monoposturi de peste ocean.

In 2013, la 11 de la debutul in celebra cursa de 500 mile de la Indianapolis, Kanaan si-a vazut visul cu ochii trecand primul linia de sosire in legendara cursa desfasurata pe ovalul de doua mile si jumatate din statul american Indiana.

Sansa i-a suras lui Kanaan cu trei tururi inaintea finalului. Dupa ce l-a depasit pe americanul Ryan Hunter-Reay, Kanaan a primit drept bonus neutralizarea provocata de iesirea in décor a scotianului Dario Franchitti.

Cursa de 500 de mile de la Indianapolis din acest an s-a incheiat astfel sub steag galben, iar lui Kanaan i-a revenit misiunea de a bea din celebra sticla de lapte imediat dupa coborarea din masina.

Pana la victoria din acest an, Kanaan avea drept etalon la Indy500 un loc doi in 2004 si alte doua clasari pe treapta a treia a podiumului.

Topul sase a fost completat de Carlos Munoz (debutant), Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Justin Wilson si Helio Castroneves.

Acesta din urma a ratat sansa de a deveni doar al patrulea pilot din istorie cu patru succese la Indianapolis 500.

Sursa foto

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza