Menu
0 Comments

Yahoo achizitioneaza Tumblr

In tentativa de a recupera terenul pierdut in fata principalului concurent, Google, si a celorlalti giganti aparuti in ultimii ani, si aici ma refer la Facebook, compania Yahoo a mutat spectaculos la capitolul achizitii preluand Tumblr.

Marrisa Mayer, CEO la Yahoo, si David Kerp (25 ani), fondatorul Tumblr, au batut palma pentru suma de 1.1 miliarde de dolari, iar preluarea Tumblr de catre Yahoo se va realiza gradual de-a lungul acestui an.

Mai putin cunoscuta in randul utilizatorilor din Romania, dar intr-o continua expansiune la nivel mondial, Tumblr este o retea de microblogging adresata cu precadere tinerilor. De altfel spcialistii apreciazs ca Yahoo a gandit operatiunea de imbogatire a portofoliului propriu tinand cont si de aspectul varstei publicului tinta caruia se adreseaza.

Tumblr are in prezent o audienta in crestere de 300 milioane de utilizatori unici pe luna si de 120.000 de utilizatori care acceseaza zilnic platforma. In aceste conditii se asteapta ca traficul Yahoo sa creasca cu 50% ajungand astfel la un miliard de unici pe luna.

David Kerp va fi pastrat in noua schema de conducere a Tumblr, iar acesta si-a anuntat cei 300 de angajati ca platforma va continua activitatea ca si inainte, fara sa se abata de la obiectivele declarate.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.