Menu
0 Comments

A facut Danemarca blat cu Armenia? Ceva e putred in tara lui Hamlet

Rezultat foarte curios, ca sa nu spun dubios, in preliminariile Cupei Mondiale – Brazilia 2014. Danemarca, echipa care teoretic mai avea sanse sa prinda locul doi in Grupa B la mare lupta cu Cehia si Bulgaria, pierde pe teren propriu cu Armenia si nu oricum, ci cu un neverosimil 0-4. La Copenhaga pe terenul de trista amintire pentru nationala Romaniei condusa in 2003 de Anghel Iordanescu.

Inaintea meciului Danemarca avea 6 puncte, Armenia doar trei, iar cu acest insucces de rasunet danezii si-au luat practic adio de la Cupa Mondiala (vedeti aici situatia in Grupa B). Inclin sa cred ca o facusera chiar inaintea primului fluier. Pentru casele de pariuri rezultatul de 4-0 pentru Armenia in deplasare cu Danemarca este unul apocaliptic. Multi nu vor mai avea nevoie de locuri de munca daca au mizat numai pe victoria armenilor la cota 10.00. Nu vorbim aici de scor exact, unde cota pentru o victorie a Armeniei cu 4-0 de 245. Sa zicem ca ai visat frumos noaptea de dinaintea meciului si te-ai decis in ultimul moment sa faci o nebunie mizand 100 lei pe un 4-0 al Armeniei in Danemarca.

Sunt curios la reactiile care vor aparea dupa acest meci, repet, in opinia mea dubios. Ceva e putred in tara lui Hamlet si imi vine in minte ca Mircea Sandu ne vorbea chiar azi despre pericolul meciurilor trucate oferind drept exemplu de legislatie riguroasa in acest sens chiar Danemarca.

Sa recapitulam un pic. Armenia bate in Danemarca, scor 4-0, la doar patru zile dupa ce pierdea pe teren propriu in fata Maltei, cu 1-0. Adica Malta ale carei victorii in istoria fotbalului le poti numara pe degetele unei singure maini. Danemarca joaca fara niciun fel de chef si ia trei goluri in 59 pe teren propriu. Si vorbim de urmasa unei nationale care in 1992 cucerea titlul european cu jucatori adunati de pe plajele lumii pentru a inlocui Iugoslavia la turneul final din Suedia.

Vorbim de aceeasi Danemarca ce ne-a dat cu terenul in cap (cu tot cu nisipul aferent) in martie 2003 la Bucuresti (scor 2-5) si mai vorbim de o Armenie pe care noi, Romania, nu am invins-o la Erevan in 17 noiembrie 2004 si am tras cu dintii de un 1-1. Era perioada in care “tata” Puiu Iordanescu avea obsesiile lui, cu Florin Soava in linia de mijloc.

Danemarca nu chiar straina de practica meciurilor aranjate, episodul petrecut la turneul final EURO 2004 fiind de notorietate. Inaintea ultimului meci din faza grupelor, Danemarca si Suedia aveau nevoie de un egal 2-2 pentru a merge brat la brat in sferturile de finala. Si ghici cat s-a terminat meciul spre furia turbata a italienilor? 2-2 si Italia era eliminata de “blatul nordic” asa cum au titrat la vremea respectiva marile publicatii.

Foto

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.