Menu
0 Comments

Facebook lanseaza Instagram Video

Instagram este in acest moment una dintre cele mai indragite si folosite aplicatii pentru publicarea de imagini foto cu peste 100 milioane de utilizatori inregistrati in aprilie 2012.

Potrivit cifrelor oficiale publicate chiar de Instagram, zilnic sunt incarcate peste 40 milioane de imagini, care primesc 8500 de like-uri pe secunda si alte 1000 de comentarii pe secunda.

Impresionant, nu? Intr-adevar Facebook a facut una dintre cele mai bune mutari prin achizitionarea Instagram la 9 aprilie 2012 pentru 1 miliard de dolari in bani cash si actiuni. O suma uriasa daca tinem cont ca Yahoo a cumparat Flickr in 2004 pentru “doar” 35 milioane de dolari.

Tinand cont de popularitatea crescuta a aplicatiei, care trebuie sa spunem a rulat la inceput doar pe iPhone, dar care ulterior a fost inclusa si in Google Play-ul sistemului Android, cei de la Facebook s-au gandit sa adauge o optiune noua.

Este vorba, spun sursele, despre includerea optiunii de video sharing incepand cu 20 iunie. Piata o cere si de ce sa nu le faca o concurenta rivalilor de la Twitter. Acestia au fost cu un pas inainte si au lansat serviciul video Vine care permite utilizatorilor sa incarce fisiere video nu mai mari de 6 secunde.

Facebook vrea insa acum sa recupereze decalajul si sa concureze Twitter si pe partea de video sharing. De vazut in ce masura pozele si videourile vor face casa buna pe Instagram.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza