Menu
3 Comments

Cum a evoluat WordPress in ultimii 10 ani

Wikilogia Open Source Day #2

WordPress este in prezent cea mai cunoscuta si utilizata platforma de blogging din lume. In ultimii zece ani aceasta unealta atat de utila bloggerilor si nu doar lor a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa.

Prima varianta de WordPress dateaza din 2003 si a primit numele de cod 0.71.

wordpress-0.71-gold

De la versiunea 1.0, lansata undeva in 2004, si care se remarca printr-o simplitate izbitoare, cel mai important upgrade primit de WordPress a fost 2.0 din 2005.

wordpress-version-1

In WordPress 2.0 utilizatorul platformei a intalnit pentru prima data Dashboard-ul, acel spatiu dedicat unei mai bune organizari a spatiului de lucru. De asemenea tot la 2.0 articolele au inceput sa fie insotite de imagini incarcate direct din pagina de admin.

wordpress-2.0

In 2013 cea mai populara platforma de blogging din lume a ajuns la versiunea 3.6 care propune un nou panou de Admin dupa cum se poate observa si in imaginea de mai jos.

wordpress-3.6

Incepand cu septembrie 2014 s-a trecut la versiunea 4.0 cu numele de cod Benny, aceasta aducand o imbunatatire majora a panoului de scriere a articolelor, optiune imbunatita pentru codul embed si o mai buna gesionare a plugin-urilor instalate.

La 18 august 2015 a aparut versiunea 4.3 (Billie), aceasta avand ca prioritate experienta pe dispozitivele mobile in concordanta cu noua politica de algoritm a Google, asa numitul Mobilegeddon, prin care cel mai puternic motor de cautare din lume promoveaza mai bine site-urile care au interfata optimizata pentru telefoane inteligente (smartphone) si tablete.

Sursa foto: Wikilogia

Tags: , , , , , ,

3 thoughts on “Cum a evoluat WordPress in ultimii 10 ani”

 1. Tudor Marius says:

  tare, cred ca era destul de greu sa lucrezi in primul wp

  1. ecronicar says:

   Arata intr-adevar cam rudimentar, dar vorbim totusi de anul 2003. Abia atunci am avut primul PC si am tras acasa prima conexiune la internet 🙂

 2. Tudor Marius says:

  da clar, eu nici nu imi mai aduc aminte cum era in 2003 :), unde eram sau ce faceam.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza