Menu
0 Comments

Locuri libere la buget in Facultati de prestigiu din Universitatea Bucuresti

“La Universitatea Bucureşti au rămas sute de locuri neocupate la buget, în special la Facultăţile de Chimie, Fizică, Matematică, Informatică şi Ştiinte Politice”, anunta o stire citita pe b365.ro via Evz.ro

In 2002 cred ca eram 14-15 pe un loc la Stiinte Politice, iar acum se intra moca. Doua concluzii cred ca putem trage, asa dintr-o suflare:

  1. Nivelul si interesul celor care termina un liceu (daca il termina) este foarte scazut.
  2. In stransa legatura cu primul punct, Romania cred si sper ca a depasit etapa in care chiar toata lumea aspira la o diploma universitara.

Se ajunsese prea departe, deci nu e chiar asa de rau ca raman locurile neocupate in facultati. Sa nu plangem de mila fabricilor de scos someri cu diploma. Mai grav e sa n-ai un job desi esti “specializat” in ceva.

Intr-o societate ideala locurile existente in facultati ar trebui sa-si gaseasca mai apoi reprezentare in campul muncii. Si nu, nu gandesc deloc socialist, dar parca prea mult liberalism necontrolat n-are cum sa genereze intotdeauna rezultate pozitive. Mai ales la noi unde toate sunt intelese si aplicat fix pe dos.

Nu mai discutam de intratul la facultate cu media de la Bacalaureat sau interviu oral care seamana izbitor cu politica bancilor de a da credite cu buletinul.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza