Menu
0 Comments

Microsoft a lansat versiunea Office pentru Android. A castigat Linus Torvalds lupta cu Bill Gates?

E mult spus lupta chiar si in plan comercial. Mai degraba este vorba de filozofia din jurul sistemelor de operare Linux pe de-o parte, reprezentand lumea libera, fara costuri si deschisa, si Microsoft pe de alta parte, simbolizand exact oposul cu tot ceea ce inseamna o astfel de politica.

Francis Fukuyama, reputat politolog american scria intr-una dintre lucrarile sale la un moment dat ca dupa caderea comunismului in Europa in anul de gratie 1989 ca de sfarsitul istoriei. La peste doua decenii de la acel moment realitatea demonstreaza ca istoria nici nu a inceput la comunism si cu atat mai putin nu s-a terminat odata cu distrugerea zidului Berlinului.

“What we may be witnessing is not just the end of the Cold War, or the passing of a particular period of postwar history, but the end of history as such…. That is, the end point of mankind’s ideological evolution and the universalization of Western liberal democracy as the final form of human government” (Francis Fukuyama, The End of History and the Last Man)

In aceeasi nota, nu stiu daca inspirat de Fukuyama sau nu, Linus Torvalds, parintele Linux, declara urmatoarele: “Daca vreodata Microsoft va scoate un soft care sa mearga pe Linux, inseamna ca am castigat”.

“If Microsoft ever does applications for Linux it means I’ve won” (Linus Torvalds)

Cu siguranta istoria nu se va opri aici dupa ce Microsoft a lansat un o suita de aplicatii care ruleaza pe Linux. Dupa logica lui Torvalds se prea poate sa fi castigat el, insa cu siguranta Microsoft nici nu cred ca s-a obosit sa-si faca astfel de calcule, ca Android este bazat pe nucleul Linux si apoi tot ce decurge din aceasta asociere. Compania miliardarului Bill Gates doreste doar sa intre in competitie pe doua piete cu multi utilizatori, Apple si Android, unde insa concurenta pe parte de aplicatii Office este acerba.  De vazut in ce masura Office 360 va reusi sa capteze atentia si sa ajute la obtinerea unei cote de piata.

La scurt dupa lansarea pachetului pentru iPhone, Microsoft a anuntat ca extinde platforma Office 365 si pentru dispozitivele mobile echipate cu sistemul de operare Android (Galerie Foto aici).

Utilizatorii care doresc sa foloseasca suita de aplicatii Office 365 pentru editarea de documente trebuie sa se inregistreze la Microsoft de unde vor primi un cont contracost pentru autentificare.

Office 365 de la Microsoft este disponibil in varianta Android doar pentru smartphones. Posesorii de tablete sunt incurajati sa foloseasca Office Web Apps, o colectie online de editare a documentelor.

Pentru inceput pachetul Office 365 pentru Android va fi disponibil doar pentru utilizatorii din SUA, urmand ca in perioada urmatoare sa fie disponibil in 33 de limbi de circulatie internationala.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.