Menu
0 Comments

My Tracks, cea mai buna aplicatie Android pentru masurat distante pe bicicleta

In absenta unui ciclocomputer cel mai la indemana sa masuram distantele parcurse cu bicicleta este telefonul mobil inteligent. Si aici ma refer la asa numitul smartphone dotat cu sistem de operare Android.

Din multitudinea de aplicatii intalnite in Google Play, nu puteau lipsi cele dedicate acestui tip de activitate: mersul pe jos sau cu bicicleta. In cazul de fata ne intereseaza mersul pe jos si mai precis masurarea distantei din Punctul A in Punctul B. Majoritatea aplicatiilor ofera pe langa distanta si alte date interesante, cum ar fi viteza maxima, viteza medie si durata calatoriei.

In teorie lucrurile stau cat se poate de bine. Se gasesc numeroase aplicatii gratuite care din prezentarea oficiala ofera toate aceste optiuni. Mai greu cu practica, majoritatea dintre acestea oferind rezultate de-a dreptul halucinante.

Dau un singur exemplu pentru a intelege mai bine despre ce este vorba. Am instalat numeroase aplicatii de profil pentru a masura distanta pe care o parcurg pe doua roti, dar ma opresc la Endomondo, una dintre cele mai cunoscute din acestea.

Pe un traseu nu mai mare de 10-15 km estimat “ochiometric” aplicatia Endomondo ofera o distanta totala de peste 100 km (!). Nu mai vorbesc de viteza medie de 60 km/h (!!), la limita radarului, sau viteza maxima de 105 (!!!). Adica niste aberatii care m-au determinat sa ma opresc din pedalat pentru a sterge pe loc aplicatia.

Imi luasem gandul de la gasirea un aplicatii care sa redea cu oarecare aproximatie distanta de acasa pana in parc si inapoi, nu de alta dar e interesant sa stii cat ai mers in fiecare zi. Asa pentru tine ca biciclist de ocazie.

Intr-un final am zis sa mai dau o tura prin Google Play si am gasit My Tracks, o aplicatie a celor de la Google. Dupa experientele anterioare eram neincrezator, dar am zis ca nu ma costa nimic sa o incerc si surpriza.

Screenshot_2013-08-05-01-45-33

Dupa incheierea traseului rezultatele sunt apropiate de adevar, daca nu chiar foarte reale. 20 km cu o viteza medie de 18 km/h sunt cifre normale cu un plus-minus de eroare. E altceva pe langa datele prezentate mai sus.

My Tracks este asadar o aplicatie gratuita care se instaleaza din Google Play, are nevoie de GPS activ, nu consuma bateria in exces si se foloseste de internetul mobil in limite rezonabile. Important este ca isi face treaba si la final, fiind parte a familiei Google, se ofera sa salveze datele in contul de Google Drive.

Cam asa arata primele cifre reale ale unui drum pe doua statii pana in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) unde nu am dat decat trei ture complete. Ar fi interesant de comparat datele de mai sus cu cele de pe un ciclocomputer.

Screenshot_2013-08-04-22-42-49

UPDATE: Google a anuntat la inceput de 2016 ca aplicatia My Tracks va fi scoasa din uz la finalul lunii aprilie.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.