Menu
0 Comments

Legea eutanasierii cainilor maidanezi adoptata in Parlament. Tu vrei sa iei parte la acest genocid?

Recunosc, imi plac animalele in limitele normalului. Altfel spus, imi plac animalele altora, pentru ca niciodata nu mi-am asumat responsabilitatea de a avea un caine, o pisica sau chiar un peste la bloc.

In plimbarea mea de seara mi-au atras atentia doi caini (maidanezi) la Baba Novac. Foarte cuminti, chiar prea cuminti pentru mediul in care traiesc. Si m-am gandit: cine le da dreptul celor care au votat legea eutanasierii sa ia viata acestor biete si inofensive animale?

Sa zicem ca acest biet caine nu va fi adoptat in 14 zile. Ce rau a facut sa fie ucis? Poate singurul rau este ca s-a nascut si a fost abandonat pe strazi, asa cum fac unele individe pe care nu le putem numi mame cu pruncii lor.

Auzim adesea sintagma “oameni printre oameni”, dar mi-e teama ca acum avem de-a face cu una noua: “caini printre oameni”. Si ma refer la cei pe doua picioare.

Dupa logica lor primitiva, a celor care au adoptat legea eutanasierii (Detalii aici: http://www.mediafax.ro/social/legea-care-permite-eutanasierea-cainilor-fara-stapan-dupa-14-zile-lucratoare-a-trecut-de-votul-final-11307721), ar trebui sa fie eutanasiati si oamenii strazii, nu? Ce sa ne mai incurcam de ei pe strazi? De ce sa ne mai batem capul sa le asiguram o hrana calda, un adapost de iarna sau un loc in societate?

Daca alesii neamului astfel inteleg sa-si faca datoria si sa legifereze in folosul comunitatii este cu adevarat trist ce se intampla.

In aceste conditii, Referendumul pe tema eutanasierii cainilor fara stapan nu va mai avea loc. Oricum era o decizie total eronata sa arunci banii publici pe o initiativa consultativa. Detalii aici: http://www.mediafax.ro/social/oprescu-referendumul-privind-eutanasierea-cainilor-fara-stapan-nu-va-mai-avea-loc-11310598

Reactiile din partea societatii civile nu intarzie sa apara si la Cluj-Napoca au iesit deja pe strazi 300 de oameni care protesteaza impotriva eutanasierii cainilor fara stapan: http://www.mediafax.ro/social/peste-300-de-persoane-care-se-opun-eutanasierii-cainilor-maidanezi-protesteaza-la-cluj-11311332

Cel mai vocal ONG care activeaza in zona protectiei animalelor, Vier Pfoten, catalogheaza legea eutanasierii adoptata in Parlamentul Romaniei drept o “lege primitiva”: http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/221709-Fundatia-Vier-Pfoten-Legea-privind-cainii-fara-stapan-demna-de-epoca-de-piatra.html

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.