Menu
0 Comments

Politistul si biciclistul pieton. Scena “Carageliana” pe Victoriei

Scena demna de Caragiale vineri seara la intersectia Calea Victoriei cu Bulevardul Elisabeta. Un biciclist trece calare pe zebra si mai ales pe rosu. Fix langa el un politist de la rutiera. Nici nu-l baga in seama si isi vede de ale lui. Nu de aceeasi parere e un alt biciclist, in civil si spun asta pentru ca nu i-am vazut bicla din dotare.

“Nu vezi ba ce face ala?”, urla omul nostru imbracat intr-un echipament de ciclism cu insemnele Romaniei. Pare un obisnuit al soselelor dupa aspect.

Nu-mi dau seama imediat la cine tipa cat il tine gura pana cand nu apare langa el “omul legii”.

“Va rog sa vorbiti mai incet, da?”, ii spune acesta pe un ton impaciuitor. Mustarul celuilalt sarise de mult si nu mai era cale de conciliere.

“Pai nu l-ai vazut pe ala cum a trecut? De ce nu-i dai amenda? De ce stai in intersectie si nu faci nimic?” intreaba omul pe un ton revoltat si agresiv in egala masura.

Politistul isi pastreaza calmul si pare usor jenat de situatie. De acum se stransese lumea ca la urs la mica sceneta carageliana din intersectie si reprezentantul Politiei Romane pare rusinat ca celalalt urla la el.

Si raspunde la una dintre intrebari, pusa ce e drept obsesiv de repetitiv: “Nu i-am dat amenda pentru ca nu am vrut, dar s-ar putea sa-ti dau dumneata daca mai vorbesti tare pe strada”.

Eram la doi metri de ei si fara sa vreau am fost inclus in piesa lor. Un fel de spectator angajat.

“Pai nu vezi ce face ala, ne strica imaginea. Cum sa ne mai respecte astia (n.r. – soferii) si sa nu dea in mine, in colegul meu (n.r. – asta fiind eu)?”, striga omul in continuare.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza