Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi a fost revocat. Primarul Oprescu catre iubitorii de animale: “Nu va faceti griji”

By: ANTI.USL - CC BY 2.0

Referendumul aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti la 6 septembrie in problema cainilor fara stapan a fost revocat, miercuri, la o zi dupa ce in Parlamentul Romaniei a fost votata cu majoritate larga legea eutanasierii maidanezilor care nu isi gasesc stapan intr-un interval de 14 zile.

Primarul Sorin Oprescu a tinut o conferinta ad-hoc pe holurile Primariei Generale a Municipiului Bucuresti in care a tinut sa le transmita un mesaj iubitorilor de animale.

“Referendumul nu mai are sens în acest moment, pentru că avem o lege. Noi sperăm ca legea să fie promulgată cât mai repede, dar asta nu înseamnă că nu facem nimic în acest timp”, a spus Oprescu.

“Ne-am apucat să-i adunăm (este vorba de caini) de pe străzi. Iubitorii de animale să nu se impacienteze, să nu creadă că ne repezim în ei înainte de promulgarea legii. Cel mai importat este că-i adunăm de pe străzi”, a mai spus edilul Capitalei.

“Sper ca legea să devină funcţională rapid. Să fie promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, ca să putem acţiona în baza ei”, a completat Oprescu.

1 Comment on "Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi a fost revocat. Primarul Oprescu catre iubitorii de animale: “Nu va faceti griji”"

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza