Menu
0 Comments

Ponta, un adevarat premier de stanga. Se vede ca tine la oameni si da liber pentru betivi la volan

Noul cod rutier propus spre adoptare si implementare prevede ca soferii se pot urca la volan cu o alcoolemie de 0.2 miligrame alcool pur in aerul expirat.

“Până la 0,2 (miligrame alcool pur în aerul expirat – n.r.) nu e nici măcar contravenţie. 0,2 înseamnă un pahar de bere sau… Dar de la 0,5 în sus – nu 0,8 – să fie infracţiune, exact cum se întâmplă în toată Europa – până la 0,2 vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă la un pahar de vin, nu e nici măcar contravenţie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 e infracţiune”, a anunţat Ponta.

Stirea pe larg aici: http://www.mediafax.ro/social/ponta-despre-codul-rutier-cel-care-merge-la-o-nunta-si-bea-un-pahar-de-vin-nu-va-fi-sanctionat-11469606

Rencontre avec - Ontmoeting met: Victor Ponta
Sursa: Flickr.com

De unde stie Ponta ca daca ajung la o nunta ma opresc dupa primul pahar de orice? Poate in Suedia/Danemarca oamenii sunt constienti si inteleg ce e ala UN pahar, dar cum sa vii in Romania cu asa ceva?

Mi se pare o gluma sinistra. Parca vad toti mahmurii dupa ce produc accidente grave: “n-am baut decat un pahar, exact cum spune in lege”.

Si uite asa ajungem la vorba unui alt clasic in viata, primarul Capitalei, care nu vrea sa faca piste pentru biciclisti pe motiv ca “nu vrea sa numere mortii de pe sosele”.

E lasa ca o sa-i numere Ponta dupa intrarea in vigoare a noului Cod Rutier.

Prin aceasta decizie Ponta demonstreaza ca este cu adevarat un premier de stanga, unul preocupat de aspectele sociale din viata romanului. Adica se vede ca tine cu oamenii pe principiul “Vreti bautura la nunta, nicio problema schimbam noi legea sa va permitem. Ce mai vreti? Cianura, da? Facem la Rosia Montana. Ce mai vreti? Cutremure? Facem niste exploatari de sist si v-am cutremurat”.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.