Menu
0 Comments

Cabral mai tare ca Dr.House. A inventat ciuperca chinezeasca

Un articol alarmist care mi se pare usor dubios. Si explic imediat de ce. Cabral, celebrul realizator de pe Acasa tv, scrie pe blogul lui despre un prieten care s-a ales cu o problema dermatologica dupa ce a comandat in China o husa pentru telefon.

Povestea nu e noua. In trecut am mai citit despre oameni mutilati ca ar fi purtat haine fabricate in China. Dar stau si ma gandesc, mai exista oare ceva care sa nu fie Made in China sau PRC?

Ce mi-a atras insa atentia si o consider o scapare a autorului este urmatorul paragraf:

“la fel am facut si eu… dupa ce mi-am luat Samsung-ul Note III pe care-l am, mi-am luat cateva accesorii din stocul cel.ro (cel.ro) dar m-a mancat undeva si mi-am comandat o prostioara si de pe Deal Etreme (dx.com)”

Aici s-a incheiat pentru mine “povestirea adevarata” si ma gandesc sa nu fie vorba de o intoxicare. Tot mai multi romani isi comanda diverse direct de la producator.

De la rochii de mireasa (stiu caz concret), pana la telefoane, huse de telefoane sau ochelari 3D. De ce? Pentru ca sunt mult mai ieftine decat in Romania, iar cele aflate in magazinele noastre de specialitate sunt tot de acolo, dar cu un adaos comercial foarte mare.

Concluzia: introducem o poveste inspaimantatoare pentru a-i determina pe oameni sa “deie” fuga la noi si sa renunte la achizitionarea direct din China. Pentru ca vrem, nu vrem in zilele noastre din China rasare soarele, desi Japonia este cunoscuta ca “tara soarelui rasare”.

Si iata de ce spuneam mai sus ca trimiterea la cel.ro nu e deloc intamplatoare, ba chiar asa se leaga intreaga poveste cu “epiderma”.

cabral

P.S. Mi-am luat recent o husa in tipla de la un tip cunoscut pe okazii. Era 28 de lei, in magazine 50. A trecut cam o luna si am uitat sa o dau cu spirt. Cred ca am scapat de perioada critica, nu?

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza