Menu
0 Comments

Ultima Masa Critica din 2013

Vineri, 27 decembrie, comunitatea biciclistilor din intreaga lume a strans randurile pentru ultima Masa Critica din acest an. La Bucuresti vremea a fost ideala pentru pedalat, cu mercurul din termometre trecut bine pe plus.

Intalnirea a avut loc, conform traditiei, la ora 19:30 in Parcul Izvor, langa Palatul Parlamentului, iar plecarea in cursa s-a dat fix la ora 20:00. Tinand cont de vremea buna, propice pentru biciclit, s-au parcurs 21 kilometri pe un traseu foarte frumos si spectaculos.

Dupa o estimare “ochiometrica” sa fi fost undeva la 50 de biciclisti in momentul plecarii in tura. Oficial insa se pare ca am fost 80 (!), o cifra remarcabila pentru luna calendaristica in care ne aflam.

Pentru mine a fost a patra tura la Masa Critica. Din septembrie incoace nu am ratat niciuna, dar trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca a fost de departe cea mai spectaculoasa.

Traseul foarte bine ales cu treceri pe Bulevardul Unirii, Mihai Bravu, Tineretului, revenire la Unirii si trecere prin Pasaj, apoi pe Magheru in sus spre Victoriei. Nu am ajuns la guvern pentru ca n-am fi rezistat sa nu strigam de ce ne doare si anume “Vrem piste pe sosea” si am cotit-o la dreapta pe langa Spitalul Grigore Alexandrescu iesind astfel in Iancu de Hunedoara si apoi pe Stefan cel Mare. Am tinut-o drept pana la Obor unde am facut dreapta si am parcurs Cala Mosilor pana la intalnirea cu Bulevardul Carol. De acolo tot inainte spre Cismigiu.

Cateva imagini surprinse in tura:

Si un video luat din mers:

Vedeti mai jos traseul de la Masa Critica – Decembrie 2013 inregistrat cu Strava:

Mai multe detalii despre acest eveniment pe wikipedia:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Masa_Critică

Alte detalii și evenimente cicliste la zi, pe grupul Masa Critică București:
http://www.facebook.com/groups/masacriticabucuresti/

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.