Screenshot from 2014-01-28 23:59:04

Daca v-a trecut prin minte sa dati doua-trei pedale pe stratul proaspat de omat trebuie sa stiti ca legea va interzice acest lucru.

Mai precis un articol care spune urmatoarele:

Art. 161

(1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:

m) sa circule atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada.

Bicicleta a luat in ultimii cativa ani cel putin o amploare colosala si in Romania. Lucru imbucurator de altfel.

De la plimbaretii de ocazie in parcuri sau in zilele de weekend, au aparut tot mai multe grupuri de biciclisti, oamenii se organizeaza in mediul online si pedaleaza impreuna in anumite zile prestabilite.

Biciclismul capata culoare, se maturizeaza de la zi la zi si iarna nu putea fi un obstacol in calea acestui minunat stil de viata. Pentru ca sa recunoastem, ce om care a pus mana pe o bicicleta nu a sfarsit indragostit de ea?

Se poate asadar si la noi, mai pe un trotuar, mai pe o bucata de carosabil. Pana la ora acestui material nu stiu de vreun biciclist amendat ca a mers pe zapada.

Sper sa nici nu fie cazul desi, unde-i lege nu prea e loc de tocmeala, insa legislatia ar trebui sa tina pasul cu nevoile oamenilor.

7764_10152152424975546_320340912_n

UPDATE:

Un biciclist a fost in cele din urma amendat pentru ca a circulat pe Calea Victoriei pe un drum acoperit de zapada, dupa cum au declarat politistii de la rutiera.

Interesant este ca bucata respectiva de drum figureaza ca deszapezita in documentele celor de la Primaria Municipiului Bucuresti. Despre subiect au scris cei de la Portocala Mecanica

Si daca oamenii au nevoie sa mearga zi de zi cu bicicleta, 365 de zile pe an, legislatia ar trebuie modificata si adaptata acestor cerinte.

Despre mersul cu bicicleta pe zapada un filmulet scurt si la obiect pe care l-am gasit via HaicuBicla.

Praf from qiu on Vimeo.
photo credit: Ulf Bodin Blizzard, Strandvägen, Stockholm, November 9, 2016 via photopin (license)