Menu
0 Comments

Primele concluzii ale anchetei accidentului suferit de Michael Schumacher

Palatul de Justitie din Albertville a prezentat, miercuri, prin intermediul procurorului Patrick Quincy, primele concluzii ale anchetei accidentului de schi in care a fost implicat fostul campionul mondial de Formula 1 Michael Schumacher.

Timp de 40 de minute procurorul Quincy si reprezentanti ai jandarmeriei franceze au prezentat concluzii sumare din ancheta efectuata, refuzand sa precizeze daca Schumacher a avut vreo vina in producerea acestui accident.

Anchtatorii nu au stabilit viteza de deplasare a lui Schumacher pe schiuri in momentul accidentului si au subliniat in mai multe randuri ca pista unde a avut loc accidentul era semnalizata corespunzator.

 

“Am analizat toate elementele accidentului, echipamentul, casca domnului Schumacher si am refacut traseul parcurs de acesta. De asemenea filmul inregistrat de pe casca domnului Schumacher ofera imagini foarte clare despre accident”, a declarat Patrick Quincy.

Potrivit anchetei procurorilor francezi, Schumacher “a pierdut controlul schiurilor si a fost aruncat in fata lovindu-se la cap de o piatra”. Anchetatorii nu au precizat care a fost viteza pe schiuri a germanului, iar procurorul Patrick Quincy spune ca filmarea pusa la dispozitie de familia lui Schumacher va fi revazuta “imagine cu imagine”.

“Este dificil pentru noi sa evaluam viteza pe care o avea Michael Schumacher in momentul accidentului. In acest stadiu al anchetei nici nu este foarte important sa stim cu ce viteza cobora”, a mai spus Patrick Quincy.

Anchetatorii mai precizeaza ca schiurile lui Schumacher erau in stare perfecta de functionare si ca nu au stat la baza producerii accidentului. De asemenea, pista de schi de la Meribel era semnalizata corespunzator si nu exista semne de intrebare din acest punct de vedere.

In urma investigatiilor anchetatorilor francezi a fost observata o zgarietura mare pe unul dintre schiuri, concluzionandu-se astfel ca Schumacher a lovit o suprafata dura aflata sub zapada care ar fi condus la pierderea echilibrului.

Intrebat de un jurnalist german daca Schumacher este responsabil pentru producerea accidentului si daca a comis vreo imprudenta, procurorul Patrick Quincy a spus: “Nu pot raspunde la aceasta intrebare in acest moment al anchetei”.

“Stim ca in zona accidentului zapada nu era dintre cele mai bune, insa calitatea zapezii nu face deocamdata obiectul anchetei. In fiecare an ne confruntam cu aproximativ 50 de accidente in acea portiune, asa ca suntem obisnuiti cu acest tip de ancheta”, a mai spus procurorul Quincy.

Potrivit anchetatorului Benoit Vinnemann imaginile surprinse de camera fixa aflata pe casca lui Schumacher arata “un comportament perfect normal pentru un schior aflat in acea portiune a partiei”

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.