Menu
0 Comments

O chestiune de copyright. Atentie ce urcati pe YouTube

Am urcat pe youtube mai multe filmulete de 1-2 minute inregistrate cu telefonul la petrecerea cu Johan Gielen cap de afis de la Fusion Arena. Cum nu scria nicaieri ca este interzis sa filmezi cu vreun gadget, am purces la surprinderea catorva cadre care mi-au topit traficul rapid de internet mobil.

La o saptamana dupa eveniment imi scrie insusi Johan Gielen pe Facebook rugandu-ma sa le scot pentru ca n-am cerut permisiunea lui sau a managementului pentru a le urca pe YouTube (?!?)

Cum le pusesem acolo doar pentru a-mi elibera cardul telefonului si nu urmaresc nicio afacere din YouTube le-am scos fara nicio problema, numai ca am ramas cu un oaresce gust amar dupa aceasta experienta.

Omul mi-a multumit frumos si mi-a spus ca pot lasa 1-2 fisiere, cele mai bune dintre ele, si ca spera sa ma revada curand la o alta petrecere. Ne-am strans mana virtual si amical, iar asta a fost tot, numai ca nu pot sa nu intreb: de unde si pana unde tine dreptul tau de platitor de bilet de a surprinde imagini/video si a le impartasi prietenilor pe internet?

Chiar totul a devenit o afacere in asa numitul EDM sau pur si simplu este un caz particular cel intalnit de mine, in care sus numitul artist tine ceva mai mult la imaginea lui in spatiul virtual, a nu intelege aici ca i-am stirbit-o cumva cu filmuletele mele tremurande.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza