Tren cu echipament de razboi in apropiere de Constanta

Imagini suprinse de un amator si publicate pe site-ul LIVE LEAK arata o garnitura uriasa de tren incarcata cu echipament militar de la tancuri, tunuri, masini de teren si pana la diverse containere.

Din imagini si din cunostintele locului pare a fi soseaua care leaga Constanta de Mihail Kogalniceanu, unde dupa cum se stie exista o baza militara americana.

UPDATE: Din surse demne de toata increderea, respectivul tren transporta echipament militar pentru aplicatia anuala de la Capul Midia-Navodari. Cu alte cuvinte, putem sta linistiti cel putin pentru viitorul apropiat. Romania nu se pregateste sa inte in niciun razboi.

Ochii spre Est

Intre timp. dinspre zona de conflict din Crimeea vestile sunt din ce in ce mai ingrijoratoare, Ucraina si Federatia Rusa fiind la un pas un razboi in toata regula.

Pe de alta parte NATO da semne de mobilizare pe flancul estic, iar patru avioane de razboi ale armatei franceze au plecat deja pentru a survola spatiul aerian al tarilor baltice.

In Polonia, unul dintre cei mai puternici aliati ai Statelor Unite in Europa, au debarcat deja primele trupe, in timp ce dincolo, Kremlinul, inca se afla in etapa de neasumare a trupelor de combatanti prorusi din estul Ucrainei.

Ucraina vorbeste despre un al treilea razboi mondial pe care ar incerca Rusia sa-l provoace, in timp ce presedintele Train Basescu lanseaza asa in eter o intrebare legata de posibilitatea chemarii sub arme a rezervistilor plecati la munca de jos peste hotare.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza