Menu
0 Comments

Fie ca tricoul roz…

Astazi, prieteni ai ciclismului, incepe Turul Italiei, primul Mare Tur al sezonului. Startul se da la Belfast printr-un contratimp pe echipe.

Miza este tricoul roz, un tricou care a primit deja binecuvantarea Papei ‪#‎fieca‬ purtatorul acestuia sa nu fi gustat din fructul interzis si sa avem un campion curat ca lacrima si care sa nu fi cazut in pacatul dopingului.

Favoriti pe hartie sunt multi. Il avem pe Cadel Evans de la BMC, fost castigator al Turului Frantei, despre care imi place sa cred ca mai poate castiga un Mare Tur.

De asemenea il avem in cursa pe Nairo Quintana de la Movistar, locul doi din Marea Bucla in 2013. Un Nairo Quintana trimis oarecum in recunoastere in acest Giro, pentru a fi pregatit sa-l ajute pe Alejandro Valverde in TDF.

Sa nu uitam de Joaquim “Purito” Rodriguez (Katiusa), un rutier flamand de victorii in Marile Tururi. Ocupant al locului doi in Giro 2012, Purito a ratat sezonul de primavara in clasicele din Ardeni si este indreptatit sa spere la revansa in Turul Italiei. Il recomanda victoria din Turul Cataluniei, unde l-a invins pe Alberto Contador, unul dintre cei mai in forma ciclisti ai momentului.

Michele Scarponi, liderul de la Astana in absenta lui Vincenzo Nibali – cel care a ales sa se concentreze pe Turul Frantei, este un rutier de top 10 si mi-e greu sa cred ca poate emite vreo pretentie la victoria finala.

De urmarit la lucru Rigoberto Uran, locul doi din 2013, care anul acesta a trecut la Omega Pharma-Quick Step dupa ce a servit drept vioara secunda in orchestra numita Sky.

Pe Ivan Basso il putem trece la categoria “si altii”. Varsta si forma aratata in ultimii ani nu-l mai recomanda pe fostul castigator printre pretendentii macar la o clasare pe podium.

 

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza