Menu
0 Comments

Mark Selby a pus mana pe titlul mondial

 

Si nu oricum, ci dupa o revenire fabuloasa in finala Campionatului Mondial de la Crucible, loc unde Ronnie O’Sullivan triumfase de cinci ori pana acum.

Prezent pentru doar a doua oara in finala de la Crucible, dupa ce in 2007 nu a avut nicio sansa in fata “Vrajitorului din Wishaw” (n.a.-John Higgins), Selby a revenit in stilul sau caracteristic dupa o prima sesiune in care a fost la pamant.

Nedormit, incercanat si prea putin concentrat, cel supranumit “Bufonul din Leicester” a gresit mult si de fiecare data a fost taxat pe masura. Galant, Ronnie nu s-a omorat cu firea si nu a profitat chiar de toate sansele aparute, astfel ca Selby recunostea dupa meci ca pentru el acel 7-10 de la finalul sesiunii secunde a insemnat de fapt un 10-7.

Noaptea dintre sesiuni a lucrat in avantajul lui Selby si englezul de 30 ani a inceput sa joace cu adevarat snooker, antrenandu-l pe O’Sullivan intr-un joc de uzura, un joc al nervilor tari si al loviturilor de siguranta.

“Acest meci a fost mai degraba unul al loviturilor de siguranta”, avea sa declare O’Sullivan cu un zambet amar pe fata la interviul oferit BBC chiar in arena dupa incheierea meciului.

Un zambet amar a dezamagire, dar cu toate acestea am vazut un Ronnie care a stiut sa piarda, Un Ronnie care a lasat impresia ca nimic nu s-a incheiat odata cu aceasta finala si ca, dimpotriva, alte victorii vor rasari din aceasta infrangere. Un mesaj pozitiv pe care O’Sullivan il transmite comunitatii snookeristice, asta apropo si de numeroasele lui amenintari cu retragerea.

De cealalta parte, Selby a dedicat victoria, cu lacrimi in ochi, tatalui sau, care s-a prapadit pe cand Mark avea doar 16 ani si care i-a incredintat cu limba de moarte dorinta de a ajunge intr-o zi campion mondial.

Si Mark Selby este campion mondial. Restul sunt cifre si statistici. Mark Selby este noul numar unu mondial si orice ar spune unii si altii, cum ca Selby egal noul Mourinho al snookerului, este un campion cat se poate de indreptatit si recomandat de cele trei titluri obtinute la Masters sau de trofeul Campionatului Regatului Unit.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza